De minister van transport liet gisteren weten dat ook de tweede verhoging van de taxi-tarieven volgende maand gewoon doorgaat. In december waren de tarieven al met 8 procent omhoog gegaan.

Er komt nog eens 7% bij zodat de totale verhoging op 15 procent uitkomt. Er zijn wel voorwaarden aan de verhoging verbonden. Zo moeten de taxichauffeurs altijd de meter aanzetten en mogen zijn geen ritjes meer weigeren.

Ook de toeslag die passagiers vanaf Don Mueang en Suvarnabhumi betalen, gaat omhoog. Voor de normale taxi’s van 50 naar 60 baht en voor vijfdeur taxi’s van 50 naar 80 baht. De minister sluit echter niet uit dat Airports of Thailand de verhoging voor haar rekening neemt en toeristen dus niet meer hoeven te betalen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/204uc3


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Volgende maand gaan de taxi-tarieven in Thailand omhoog”

 1. Walter zegt op

  Als je met je Thaisepartner een taxi neemt heb je in de regel geen probleem, ben je als Farang alleen dan ben je een dankbaar slachtoffer. Ik moest van Sapphan Kwai naar Sukohmvit, ‘s avonds om 9 uur. Taxi’s aangehouden, diverse mogelijkheden aangeboden, te ver, te gevaarlijk, ik breng je naar mooie vrouwen etc. Heb ze allemaal afgewezen, En dan een groen/gele taxi, oudere chauffeur en netjes, geen probleem, ik was bij mijn hotel in 10 minuten, nog geen 50 Bath, ik gaf hem 100 Bath, hij blij en ik blij! Zo kan het dus ook!

  • Johan Combé zegt op

   Ik heb als buitenlander zeer zelden problemen met taxi’s, ongeveer eens in de vijf jaar. Ik heb natuurlijk als voordeel dat ik Thais spreek. Ik maak eerder mee dat bij een rit waarbij de meter 105 baht aangeeft de taxichauffeur zegt “geef maar 100 baht”.

  • Henk@ zegt op

   Zelfs met een Thaise partner willen ze de meter niet aandoen, meter kapot zei hij, en dan tikt het aardig aan.

 2. Eric Donkaew zegt op

  “Er komt nog eens 7% bij zodat de totale verhoging op 15 procent uitkomt. Er zijn wel voorwaarden aan de verhoging verbonden. Zo moeten de taxichauffeurs altijd de meter aanzetten en mogen zijn geen ritjes meer weigeren.”

  Kijk, dat vind ik nou een goede deal.

 3. matthijs zegt op

  Ik heb nu een vaste taxi die me meestal van pattaya naar suvarnabumi brengt. Omdat je dan iets langer met de chauffeur spreekt besef je dat ze echt niets verdienen als ze op de meter rijden.
  Misschien na de verhoging gelukkig wel.

  • Fransamsterdam zegt op

   Hoeveel betaal je dan als ik vragen mag?
   Pattaya – Suvarnabhumi was na de eerste verhoging op de meter ongeveer ฿ 1200, dus dat wordt nu ongeveer ฿ 1300 (plus tol).
   Maar overal in Pattaya brengen ze je nog voor ฿ 1000 (taximeter) of ฿ 1200 (private car) naar Suvarnabhumi (inclusief tol).

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Geen probleem. Ik neem bijna dagelijks de taxi. Nooit problemen met de meter. Ze mogen van mij best wat meer verdienen. De probleemgevallen zijn rond bepaalde toeristische hotspots te vinden en dat zal ook altijd zo blijven. Oplichters blijven oplichters… die leren dat nooit af, welke maatregel men ook neemt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website