Kort nadat acteur Sombat Methanee zijn voeten had laten masseren op het vliegveld van Udon Thani kreeg hij last van pijn in zijn borst, hij kreeg koorts en zijn voet begon op te zwellen. In het ziekenhuis constateerden artsen een bloedinfectie en legden hem op de intensive care.

Inmiddels is Sombat herstellende, maar de vraag is: werd hij ziek door de voetmassage, waarbij met een klein houten stokje op de voetzool wordt gedrukt waardoor de bloedvaten uitzetten? Onmogelijk is dat niet. Er hoeft maar een wondje te zijn en een infectie is snel opgelopen. Dat geldt vooral voor diabetespatiënten. Ook mensen met hart- en nieraandoeningen zijn kwetsbaar.

De affaire-Sombat heeft geleid tot een oproep aan de regering massagediensten aan strengere regelgeving te binden. De hygiëne moet er beter en degenen die in de fout gaan, dienen streng gestraft te worden, zegt Serat Tangrongchitr, hoofd van de bekende Thai Traditional Medical School in Wat Po.

Zijn eigen school voldoet aan alle eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid, zegt hij. Masseurs mogen geen sieraden dragen om te voorkomen dat ze klanten verwonden. Ze moeten informeren of iemand diabetes heeft en controleren of er wondjes op de voeten zitten wanneer die in water met een ontsmettingsmiddel worden gewassen. De controle op wondjes, ook op het lichaam, is een belangrijke stap om een infectie te voorkomen, want bacteriën kunnen zo gemakkelijk binnendringen.

Masseuse Somkit Sithanu (50), die in winkelcentrum MBK werkt, zegt haar klanten altijd te vragen of ze bepaalde ziektes of wondjes hebben en dat laatste controleert ze voor alle zekerheid ook nog een keer. Een diabetespatiënt zal ze nooit hard masseren, die krijgt een zachte massage.

(Bron: Bangkok Post, 4 april 2013)

1 reactie op “Voetmassage acteur eindigt in ziekenhuis”

 1. RonnyLadPhrao zegt op

  Hebben we hier onlangs geen artikel over gehad op TB ?
  Ik dacht dat het toen ging over iemand die onwel werd, en de vraag stelde of dit het gevolg van een massage zou kunnen zijn.

  Persoonlijk heb ik weinig klachten over het massagesalon dat ik soms bezoek.
  Meestal worden fysieke ongemakken wel opgelost. Ik heb dus weinig aan te merken op de behandelingen, maar ga ook meestal wel bij hetzelfde salon, en indien mogelijk dezelfde masseuse.
  Trouwens, die hoeven niet van het vrouwelijk geslacht te zijn, en ik heb mij ook al dikwijls laten masseren door een man, of een blinde.
  Alhoewel het resultaat ook zeer goed was, moet ik toch bekennen dat ik liever vrouwenhandjes heb die mij onder handen nemen. Zal wel mijn mannelijk ego zijn zeker. Nu ja vrouwenhandjes, onderschat de kracht ervan maar niet bij de meer ervaren.

  Ik kan me echter wel vinden in het voorstel om massagediensten aan strengere regelgeving te binden.

  Er zijn veel massagesalons, en ook veel goede, met personeel dat wel weet waar ze mee bezig zijn. Je kan het meestal al ondervinden bij aanvang, waar bij de goede inderdaad eerst wat vragen worden gesteld over je fysieke toestand maar is nog geen garantie natuurlijk.

  Daarentegen heb je er nog veel meer van het andere soort, waarbij het uiterlijk van de massage meisjes belangrijker zijn dan hun kennis over massage.
  Wat niet wil zeggen dat niet goed kunnen masseren, maar dat is meer gericht op het bevredigen dan op het genezen van een “probleem”. 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website