Bangkok Airways heeft tot morgen alle ochtendvluchten tussen Chiang Mai en Mae Hong Son geannuleerd vanwege de smog. Door de smog boven beide luchthavens was de zicht minder dan 2 kilometer.

De vliegtuigen die Bangkok Airways inzet op deze route vereisen een zicht van 6 kilometer om veilig te kunnen landen en opstijgen.

In Mae Hong Son bedroeg de concentratie PM 2,5 stofdeeltjes gisteren 96 mcg. Tot 12 maart dit jaar zijn 279 bosbranden gesignaleerd. Vorig jaar waren dat er 141 in dezelfde periode. Geprobeerd wordt met brandgangen de verspreiding te voorkomen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Vluchten tussen Chiang Mai en Mae Hong Song geannuleerd wegen smog”

 1. fred zegt op

  En ondertussen in Europa maar betogen tegen de klimaatopwarming. Wat een klucht.

 2. Joe zegt op

  Laten we blij zijn dat onze Europese jeugd – de meesten met een fatsoenlijke opleiding tot ‘wereldburger’ – dit soort cruciale zaken voor de toekomst van de planeet serieus neemt en dus niet is ‘opgevoed’ om alleen maar aan eigen overleving en eigen gewin te denken !

  Kan de jeugd in Azie – mentaliteit: na mij de zondvloed, als mijn telefoontje het maar doet – gerust een voorbeeld aan nemen.

  Zie de klucht niet helemaal, help me even aub!

 3. Cor zegt op

  Van 21 februari tot en met 14 maart rondreis in het echte Thailand.
  Geschrokken van de enorme vervuiling van dit prachtige land, er licht overal plastic zelfs in de natuurparken
  en rondom de tempels, de plastic soep in de oceanen wordt dan ook veroorzaakt door de Aziatische landen.
  Desondanks een prachtige reis met de auto 3200 km gereden die begon in de Isaan langs de Mekong rivier naar het noorden en via het westen weer afgezakt naar Bangkok een reis om nooit te vergeten, hoop hier ooit nog een keer terug te komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website