(Budilnikov Yuriy / Shutterstock.com)

Zeker vijfduizend personeelsleden van Thai Airways International (THAI) gaan met vervroegd pensioen. CEO Chansin zegt dat het personeel blij is met de regeling.

Het vertrek van het personeel betekent ook een aanzienlijke lastenverlichting voor de luchtvaartmaatschappij die kampt met grote verliezen. De pensionado’s krijgen, afhankelijk van hun functie, een uitkering gelijk aan 2 tot 14 maanden salaris. Al eerder ging 80 procent van de 19.000 werknemers akkoord met een salarisverlaging of onbetaald verlof.

Eind juni bedroeg de schuld van THAI 332 miljard baht en in september werd het saneringsprogramma goedgekeurd door de Bankruptcy Court.

De noodlijdende luchtvaartmaatschappij laat weten slechts nog genoeg geld in kas te hebben tot eind december.

Luchtvaartorganisatie IATA denkt dat de luchtvaartindustrie niet in staat is de kosten voldoende te verminderen om volgend jaar faillissementen en massaontslagen te voorkomen. De organisatie vraagt regeringen om hulp te bieden.

Tevens wil IATA dat vliegtuigpassagiers voor hun vertrek een Covid-19 sneltest moeten ondergaan om zo de verplichte quarantaines te vervangen. Door de verplichte quarantaines hebben veel reizigers nu geen zin om te vliegen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reacties op “Vijfduizend THAI Airways personeelsleden met vervroegd pensioen”

 1. ruud zegt op

  Een uitkering van 2-14 maanden lijkt me iets anders dan vervroegd pensioen.
  Dat die personeelsleden die met 2 maanden salaris op straat worden gezet erg blij zijn, betwijfel ik.

  • Bert zegt op

   Als ze 2-14 maanden voor hun pensioen zitten zal het wel meevallen, maar dan is er ook niet echt een bezuiniging. We gaan het zien of Thai Airways (en velen andere natuurlijk) de crisis overleven.

  • Johnny BG zegt op

   @ruud,
   Als je op straat gezet wordt is toch anders dan geld meekrijgen omdat je ermee instemt? Naast dat geld krijgen ze ook nog een uitkering vanuit Social Security. Iets wat graag vergeten wordt in het kader van zand in de ogen te gooien. Feiten liegen niet maar als ze niet verspreid worden dan snap ik wel de frustratie van de machthebbers wel.

 2. Cornelis zegt op

  Ik zou er, als ik voor Thai Airways werkzaam was en voor deze regeling in aanmerking kwam, nog niet al te gerust op zijn. Het bedrijf blijkt namelijk niet het geld te hebben om deze regeling te betalen, zo geeft de hierboven genoemde CEO toe in het betreffende artikel in de Bangkok Post: ‘Now, he said, the company’s focus was to come up with a payout plan, as it didn’t have many cash reserves and couldn’t take out loans.’

 3. Harrie zegt op

  Lekker bedrijf, onze zoon krijgt nog steeds 4500 euro van ze, vliegtickets van juli 2020 voor 5 personen.

  • eddy uit Oostende zegt op

   Ik had mijn reis geboekt in dec2019 om te vertrekken van Brussel naar Bangkok voor 30 dagen.Dat doe ik 2 X per jaar en het koste mij 531 Euro.Nu ,die centen zal ik wel kwijt zijn maar ik kan ze gerust missen.Als ik volgende keer terug naar Thailand ga-boek ,ik terug met Thai airways-Brussel Bangkok in one go-Ik verlang er naar en kijk er naar uit.

   • eddy uit Oostende zegt op

    Mijn vlucht was wel in April 2020.

 4. John Chiang rai zegt op

  Onder een vervroegd pensioen versta ik eigenlijk een periodieke uitkering die een werknemer tot aan zijn dood verzekerd van een bepaald inkomen.
  Dat dit alleen maar een uitkering is die zich beweegt tussen de 2 a 14 maanden, is voor deze mensen niets anders als een tijdelijke werkloosheids uitkering,waarbij als ze na deze tijd nog geen werk hebben,gewoon onbetaald werkloos zijn.
  Alles nog erg onzeker, te meer Thai Airways zelf aangeeft nog hoogstens tot eind December over genoeg financiële middelen te beschikken.
  Financiële middelen die gedeeltelijk misschien bestaan uit mensen die nog steeds de moed hebben hier te boeken,en anderen die reeds maandenlang wachten op een refund van hun geannuleerde vlucht.
  Berichten die niet meteen uitnodigend zijn,om hier in de nabije toekomst nog veilig te boeken.

 5. Jozef zegt op

  Ik vrees dat Thai airways deze ramp niet gaat overleven.
  Helaas, ik ben gold card member met nog 185.000 mijl op mijn kaart. !!!
  Ben bang dat vele luchtvaartmaatschappijen het hoofd niet boven water gaan kunnen houden.
  Zeer binnenkort Europa weer in lockdown met gesloten grenzen, dus vliegen zal niet meer voor dit jaar zijn vrees ik.
  Zal nog maar een kaarsje branden.

  • Cornelis zegt op

   Die 185.000 mijl kun je natuurlijk ook besteden bij de andere Star Alliance leden, zoals bij voorbeeld Lufthansa, EVA en Singapore Airlines.

 6. Philippe zegt op

  IATA heeft 100% gelijk, no other alternative !
  Professionele test bij vertrek, dito bij aankomst en 5 dagen later ergens op eindbestemming.
  De vraag is echter wel vindt Thaina of Chiland dit goed, en wat zijn de risico’s om corona op te lopen in dit voor de eerste keer gekoloniseerd land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website