Vietnam wil meer toeristen trekken want dat levert geld op. Helaas ontbreekt het bij Vietnam aan kennis en investeerders, een reden om bij buurland Thailand aan te kloppen. Zo moet de Vietnamese stad Hoi An, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, een toeristische trekpleister worden.

Nguyen Van Son, adjunct-gouverneur van de stad Hoi-An, zegt daarover: “Onze provincie wil dat Thailand investeert in hotels, vakantieparken, homestays, spa’s en onderwijsinstellingen voor de lokale bevolking die in de toerismesector werken”.

Hij verwacht dat steeds meer toeristen uit de regio, Vietnam zullen bezoeken. Dat bezoek kan vooral uit Thailand komen omdat het een regionaal knooppunt is, met een goede infrastructuur. Van Son ziet Thailand niet als concurrent maar als een land waarmee hij kan samenwerken.

Directeur Aat Pisanwanich van het Centre for International Trade Studies van de UTCC is niet bang dat Thailand zijn aantrekkingskracht verliest aan de buurlanden: “Thailand heeft een voorsprong op het gebied van toerisme. Als we andere landen in de regio kunnen helpen hun toerisme industrie te ontwikkelen, biedt dat volop investeringsmogelijkheden.”

Volgens hem moet Vietnam nog flink wat stappen maken. Het centrale deel van het land, waarin Hoi An ligt, heeft te weinig infrastructuur, evenals onvoldoende hotelaccommodaties en een nog geen variatie aan toeristische trekpleisters.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Vietnam wil hulp van Thailand bij ontwikkeling toerisme”

 1. Bjorn zegt op

  Oh nee,laat Hoi An Hoi An blijven. Het is een heerlijke stad aan het strand met een pittoresk stuk binnenstad met kleine straatjes,restaurantjes en barretjes. Straks wordt het net zo schreeuwerig als Pattaya. Zou eeuwig zonde zijn.

 2. Henk zegt op

  Persoonlijk heb ik Vietnam (en zeker het noorden) altijd veel mooier gevonden dan Thailand (wat overigens ook prachtig is)… Ik stel mij echter de vraag of een Thaise militaire regering veel kaas gegeten heeft van toerisme te promoten ?

 3. ruud zegt op

  Ik heb niet echt de indruk, dat thailand een goed voorbeeld is, van hoe je toerisme gaat organiseren.
  Dat levert alleen maar enorme bergen afval op.
  Maar mogelijk vragen ze het advies, om precies het tegenovergestelde te gaan doen, dan wat Thailand adviseert.

  • Wim van Beveren zegt op

   Laten we dat maar hopen, ik ben net bezig te onderzoeken of het kan dat we in Vietnam gaan wonen.
   Het is gewoon een veel prettiger land dan Thailand.

 4. fernand zegt op

  Bangkok post zou zich wat beter moeten informeren,wat schrijven ze geen hotels genoeg in Hoi An,ik was er de eerste keer in 1993 en er ws 1 hotel “Hoi An hotel” welke enkele Jaren later gerenoveerd werd en er werd ook een zwembad geplaatst.Nu zijn er in Hoi An meer dan 450 hotels,de stratenin het centrum zijn hetzelfde gebleven ,mits hier en daar een verharding.
  De weg van het centrum naar het strand was destijds een zandwegel,en als het regende kon je gewoon niet naar het strand rijden.Nu zijn bijna alle wegen om en rond Hoi An vernieuwd en van Danang naar Hoi is er een tiental Jaren geleden al een 4vaks baan aangelegd.Vroeger deed je er minstens een uur over ,nu nog 20 min.
  k vraag me af waarom ze ten rade moeten gaan in Thailand,daar doen ze toch ook niet hun uiterste best om het makkelijk te maken,zeker niet wat visa betreft.

 5. T zegt op

  Stap 1, schrap die achterlijk hoge visum kosten voor Nederlanders eens.Het voelt gewoon niet echt welkom aankomen als je al meteen met alle administratieve kosten bijna 75 euro moet neer tellen alleen al om het land in in en uit te mogen…

  • Rene Chiangmai zegt op

   Kosten voor een visum:
   Minder dan 10 Euro voor een LOA (Letter Of Approval) en daarna nog een keer 25 USD aan de grens.

   • Emiel zegt op

    Hiermee ben ik het eens. Toch schrikken de visum kosten de toerist af. Voor een vlucht BKK – HCM betaal je soms minder dan voor het visum. Sommige landen zoals Denemarken en nog enkele EU landen hebben al vrijstelling van deze kosten voor Vietnam. Waarom Belgie en NL nog niet… dat kun je wel raden… hoe langer hoe meer linke bewoners daar.

   • Ambiorix zegt op

    Rene je bedoeld op de luchthaven, want over land kan je geen visum aan de grens kopen. Overland grens, moet je op voorhand buiten Vietnam een visum kopen.

 6. Jack G. zegt op

  Vietnam is niet zo zeer met Nederlandse toeristen bezig. Leuk dat ze komen maar daar komen er geen miljoenen van per jaar. Zij denken eerder aan meer Aziatische toeristen en metname Chinezen die georganiseerd in groepen door het land flitsen. Daar heeft Thailand best wel ervaring mee. Busje in en busje uit. En nu in combinatie met vliegtuig in en vliegtuig uit. Ik meen ook op dit blog eens gelezen hebben dat er een nieuw vliegveld in de buurt van Halong Bay moet komen om alles in een sneller tempo te kunnen gaan doen. Voor Hoi An is bv een groot outletcenter/ winkelcentrum een plannetje waar ze wel aan denken. Allemaal goed bereikbaar voor bussen. Een ondeugend showtje waar alleen Chinezen mogen kijken zal ook wel op stapel staan. Kortom, de bekende kwaliteitstoeristen waar Thailand zo druk mee bezig is. Voor reisgroepen uit China is ook een vriendenprijsje voor de papierwinkel ingevoerd heb ook op dit blog eens gelezen. Uiteraard zullen Chinese touroperators ook wel bezig zijn met de zero dollar tours in Vietnam. Hotels en restaurants zullen een hoop grote garnalen moeten gaan inslaan. Hotels met maar 200 kamers zijn ook te klein voor dit soort toekomstplannen om deze toeristenstroom goed te kunnen managen.

 7. bob zegt op

  Inderdaad. Via de website immigratie een letter of approval aanvragen voor 10 US$ per credit card. Dan volgt er een hele brief met alle namen van personen die op die aankomst locatie, let opdat u de juiste aanvraagt als u per vliegtuig reist, een visum kunnen ophalen. Maar en dat is belangrijk; let erop dat uw data juist zijn. Mij overkwam dat mijn achternaam niet op dat papier stond en ik werd promt geweigerd door VIETJETAIR om zelfs maar in te checken in Bangkok. Resultaat geen vakantie en een hoop geld verspeeld. Bij VIETJETAIR mijn geld terug gevraagd maar wordt verwezen naar de ambassade. Ze zeggen niet welke. Vervolgens blijft het stil in Vietnam. Zoals het in een communistisch geregeerd land betaamd: geen kritiek. En dat omdat de letter of approval niet compleet was. Terwijl er duidelijk op dat papier staat dat het visum bij de immigratie klaar ligt. Politie rapport laten opmaken waarbij de verantwoordelijke van VIETJETAIR zelfs nog trachtte de feiten te verdraaien. Voor ons geen Vietnam meer, in ieder geval niet meer met VIETJETAIR.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website