Thailand stopt per 1 april met de verplichte PCR-test (niet ouder dan 72 uur), die je in Belgie of Nederland voor vertrek naar Thailand moet afnemen. Per 1 mei wil men ook stoppen met de verplichte hotelboeking voor 1 dag en de PCR-test wordt dan vervangen voor een ATK-test. Deze wordt op de luchthaven afgenomen. 

Een andere belangrijke verbetering is dat je het aantal luchthavens van aankomst in Thailand, voor de Test & Go regeling, is uitgebreid 7 naar 8: Don Mueang, Suvarnabhumi, Phuket, Krabi, Koh Samui, Chiang Mai, U-Tapao en Hat Yai (nieuw). De binnenkomst mogelijkheden over land gaan van 3 naar 4: – Nong Khai, Udon Thani, Songkhla en Saturn (nieuw). De binnenkomst mogelijkheden over zee  gaan van 2 naar 3 provincies: Phuket, Chon Buri enSurat Thani (nieuw).

Andere bijzonderheden:

 • Testvereiste: Er blijven twee tests van kracht voor de TEST & GO- en Sandbox-reizigers: RT-PCR-test bij aankomst (dag 0) en een antigeen-zelftest op dag 5.
 • Verblijfsperiode sandbox: Verlaagd tot 5 dagen (momenteel 7 dagen). Na vijf dagen Sandbox, mogen reizigers verder in Thailand reizen.
 • AQ-vereiste: Quarantaine teruggebracht tot 5 dagen en een RT-PCR-test op dag 4-5.

Verdere versoepelingen per 1 mei

De Thaise regering wil de Covid-maatregelen in een aantal stappen versoepelen. Het streven is om op 1 juli 2022 alle maatregelen te hebben afgeschaald, kortom de Thailand Pass zal dan verleden tijd zijn. De volgende versoepeling staat voor 1 mei gepland. Dan wil men stoppen met de verplichte hotelboeking voor 1 dag en de PCR-test in je hotel, wordt dan vervangen voor een ATK-test op de luchthaven.

Bron: TAT en Bangkok Post

14 reacties op “Versoepelingen Test & Go: Geen PCR-test bij vertrek naar Thailand en in mei geen PCR-test bij aankomst maar ATK”

 1. Osen1977 zegt op

  Eindelijk, na 1 juli verlost van alle maatregelen. Hoop dat de toeristen stroom weer toeneemt en dat wij weer zoals vanouds kunnen genieten van een mooie vakantie.

  • Bram zegt op

   Van meerdere zijden heb ik vernomen dat EVA Air ook weer volgens het normale schema vliegt met ingang van juli. Als alles gerealiseerd wordt tot juli , zoals aangekondigd door de Thaise overheid kunnen we weer zoals normaal een visa aanvragen voor twee maanden bij de Thaise ambassade . Belangrijk is dat de PCR test komt te vervallen bij vertrek uit Nederland. Stel dat de ATK test op de Airport Bangkok positief is ben je al in Thailand dan loop je geen risoco dat je dure ticket vervalt en derhalve op dat moment niet naar Thailand kunt

   • Klopt, ik heb ook begrepen dat EVA Air weer gaat vliegen op Bangkok als de inreisregels zijn opgeheven.

   • Leen zegt op

    Op de EVA flightschedule A.dam – Bangkok staat dat ze per 1-6-22 weer gaan vliegen.

   • Cornelis zegt op

    Ik zou me safer voelen als de PCR-test voor vertrek gehandhaafd bleef en de test bij aankomst zou vervallen. Dan zijn verrassingen zoals op eigen kosten te worden opgesloten in een ziekenhuis of quarantainehotel ook van de baan.

 2. Kees zegt op

  Klopt het dat ik hier niets lees over de extra covid verzekering waarover zoveel te doen is/was? Of mis ik iets?

  • Marc DG zegt op

   Bovenvermelde nieuwe maatregelen vanaf 1 mei moeten nog verschijnen in de Roale Gazette in de loop van april.Volgens mijn informatie wordt de verzekering verlaagd naar 10.000 US$ !

  • Hans zegt op

   De COVID verzekering blijft volgens mij staan op 20000 dollar.

   • Leen zegt op

    Gaat naar 10.000.

 3. Stan zegt op

  Dus tot en met 1 juli nog steeds het risico op een positieve test bij aankomst. Dan 5 dagen quarantaine als ik het goed begrijp?

  • José zegt op

   10 dagen quarantaine volgens mij.
   Dus of je hier zo blij van moet worden weet ik nog niet…denk als je voor een korte vakantie komt je beter in NL positief kunt testen en niet gaan, dan in Thailand en 10 dagen in quarantaine zitten.
   Beste is geen test meer in Thailand!

  • Edson zegt op

   AQ (Alternative Quarantaine) voor ongevaccineerde reizigers:

   Tot 1 april is het 10 dagen quarantaine.
   Vanaf 1 april tot 1 juli is het 5 dagen quarantaine.
   Vanaf 1 juli verdwijnt de quarantaine.

 4. Berbod zegt op

  Is het vervallen per 1-4-2022 van de verplichte pcr-test voor vertrek nu definitief of of moet dit nog geaccordeerd worden door het parlement

  • Is definitief, de rest is een formaliteit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website