Bangkok Post schrijft dat vermogende Thai waaronder eigenaren en grootaandeelhouders van 160 beursgenoteerde bedrijven tussen juli 2014 en nu aandelen ter waarde van 80 miljard overgeschreven op naam van familieleden en holdings.

Dankzij deze, overigens legale constructie, hoeven de erfgenamen na hun overlijden geen erfbelasting te betalen. Dat is een nieuwe belasting die op 1 februari 2016 van kracht is geworden. Opvallend feit is dat deze groep rijke Thai hier al twee jaar geleden mee is begonnen.

Prasert Prasarttong-Osoth, oprichter van Bangkok Dusit Medical Services Plc (BDMS) en Bangkok Airways, voert met een aandelenpakket ter waarde van meer dan 10 miljard baht de lijst van rijken aan die op deze wijze hun fortuin uit handen van de belastingdienst weten te houden. Zie hieronder de complete lijst:

7 reacties op “Vermogende Thai ontduiken met constructie belasting”

 1. marcel zegt op

  Volkomen terecht dat ze het buiten de belasting houden, er IS al belasting over betaald dus niet nog een keer belasting betalen. Zou ook in Nederland geschrapt moeten worden, erfbelasting is niets meer dan geld roven van de doden….

 2. jan zegt op

  zo zie je maar weer aan welke kant de belasting ontduikers zitten en ,jan met de pet maar betalen.

  • marcel zegt op

   Het zijn GEEN belasting ontduikers want het is legaal wat ze doen, staat in het artikel: “Dankzij deze, overigens legale constructie”

 3. D.Brouwer zegt op

  Ach , dat gebeurt overal.
  Maar al zo lang voorkennis om er vroeg mee te beginner ???

  • eddy uit Oostende zegt op

   De voorkennis begint al zeer vroeg.Vb bij het leggen van een grote autoweg kopen deze die dat weten al het land op,zodat ze deze met grote winst kunnen verkopen.Dat is ook zo met Hotel Resorts,supermarkten enz.Eens dat die gebouwen daar staan komen er meer winkels in de buurt.
   Vooral politicie zijn daar goed van op de hoogte.

 4. Nico zegt op

  Schitterend dat “iemand” daar op is gaan letten.
  Inderdaad zijn de beurs genoteerde aandelen openbaar en kan je zien wie de koper en verkoper is.

  De de rijke en gevestigde orde hier al twee jaar geleden mee begonnen is. Tja Thailand die geven echt de macht niet uit handen.

  Een airliner (Bangkok air) die ook eigenaar is van een luchthaven’s en andere geen toegang geeft, zal in de USA en Europa niet mogelijk zijn, Tja Thailand hé.

  greeting nico

 5. Roy zegt op

  Belastingsontwijking is steeds de schuld van de overheden overal ter wereld.
  Ze kunnen wetten maken en de achterdeurtjes sluiten. Maar aangezien geld machtig is worden deze
  deuren voor de rijken nooit gesloten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website