In de zaak Kaem, het 13-jarige meisje dat zaterdagnacht in de nachttrein naar Bangkok werd verkracht en vermoord, is een tweede spoorwegbeambte aangehouden. Hij stond op de uitkijk toen de verdachte zich aan het meisje vergreep.

De 19-jarige jongeman is een van de vier werknemers die dienst deden in de wagon waar Kaem sliep. Ze hadden in de restauratie zitten drinken. De man heeft bekend de verdachte geholpen te hebben. De anderen ontkennen elke betrokkenheid.

Ook aangehouden is een vrouw die in Nakhon Si Thammarat, het vertrekpunt van de trein, methamphetamine pillen aan de verdachte verkocht. Ze heeft een noodlewinkeltje bij het station, waar de verdachte voor vertrek de maaltijd gebruikte.

Haar pillenleverancier is nog niet aangehouden; wel werd zijn huis binnen gevallen, maar daar was alleen zijn zoon. Zijn vader was in Chumphon, zei hij. De vader is al eens in 2009 vervolgd voor drugshandel.

De Raad van Bestuur van de spoorwegen vergadert woensdag. Belangrijkste gespreksonderwerp is de vraag hoe het vertrouwen van het publiek kan worden hersteld. Omsin Chivapreuk, vorige week benoemd tot voorzitter, belooft de veiligheid te zullen verbeteren.

De RvB gaat een sollicitatiecommissie vormen die de nieuwe SRT-gouverneur kiest ter vervanging van Prapat Chongsanguan, die door de junta de laan is uitgestuurd. Sinds gisteren geldt al wel een door hem uitgevaardigd alcoholverbod op perrons en in treinen.

Omsin vindt dat het hoogtijd wordt een oude verkrachtingszaak uit 2001 af te ronden. Het slachtoffer, eveneens in een trein verkracht door een SRT-werknemer, wacht nog steeds op compensatie. Twee lagere rechtbanken hebben de SRT bevolen 3 miljoen baht uit te keren, maar de SRT ging daartegen in beroep. De zaak ligt nu bij de Supreme Court. De vrouw, die in Griekenland woont, stuurde eerder een open brief waarin ze schrijft nog steeds last te hebben van de verkrachting. Naar verluidt komt ze binnenkort naar Thailand.

(Bron: Bangkok Post, 12 juli 2014)

Vorige berichten:

Spoorwegdirecteur Prapat op staande voet ontslagen
Verkrachte vrouw herleeft de nachtmerrie van 2001
Verdachte treinmoord verkrachtte eerder twee collega’s
De doodstraf! De doodstraf voor moordenaar Kaem
Grootscheepse zoektocht naar vermist meisje (13)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website