Niet alleen opent Bangkok Post vandaag met de moordzaak Kaem, maar in een tweede artikel, eveneens op de voorpagina, komt het slachtoffer van een soortelijke verkrachting aan het woord. Die vond in juli 2001 plaats in de nachttrein Sungai Kolok-Bangkok.

In een open brief schrijft het slachtoffer, dat nu in Griekenland woont, dat de verkrachting haar leven heeft verwoest. Ze kampt nog steeds met de gevolgen, zowel fysiek als emotioneel. De verkrachting van Kaem heeft de oude wonden open gereten. Toen ze het nieuws vernam, viel ze flauw en kwam pas drie uur later bij.

In de brief dringt ze erop aan iets aan de openbare veiligheid te doen, zodat dit niet weer kan gebeuren. Ze smeekt om strengere straffen en een betere naleving van de wet. Daardoor zal het aantal verkrachtingen afnemen, meent ze.

Destijds kreeg haar zaak grote media-aandacht. Ze moest haar baan opgeven omdat de leiding van haar bedrijf vond dat ze het bedrijf te schande had gemaakt. Omdat ze aan hallucinaties leed en een zenuwinstorting kreeg, werd ze enkele jaren behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis. Slapen kon ze alleen op slaappillen.

De verkrachter kreeg een gevangenisstraf van negen jaar. In een civiele rechtszaak beval het Hof van Beroep de spoorwegen 4 miljoen baht aan compensatie te betalen. Daartegen ging de SRT in beroep bij de Supreme Court. SRT-gouverneur Prapas Chongsanguan zegt het beroep te zullen intrekken en over te gaan tot betaling. In eerste instantie had de vrouw 18 miljoen baht geëist.

(Bron: Bangkok Post, 10 juli 2014)

Meer achtergrondinformatie en nieuws in:

Verdachte treinmoord verkrachtte eerder twee collega’s
De doodstraf! De doodstraf voor moordenaar Kaem
Grootscheepse zoektocht naar vermist meisje (13)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website