Nikorn Jamnong, verkeersveiligheid deskundige en lid van de nationale hervormingsraad, vraagt de regering met Songkran een Zero Policy te voeren. Er moeten volgens hem stevige maatregelen worden genomen om het aantal doden en gewonden in het verkeer tijdens de vakantieperiode terug te dringen.

Nikorn pleit voor verhoging van de boetes voor bestuurders die steeds in de fout gaan. Andere maatregelen die hij voorstelt, zijn meer snelheidscontroles, alcoholcontroles en het aanpakken van gevaarlijke wegen.

Verder wil hij dat de overheid drankmisbruik op markten en feesten aanpakt, vooral in de tien provincies waar altijd het hoogst aantal verkeersslachtoffers vallen.

Vorig jaar kwamen er tijdens de Songkran vakantie 478 personen om het leven in het verkeer, 25 procent meer dan het jaar ervoor. Nikorn verwacht dat het aantal slachtoffers dit jaar weer hoger zal zijn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Verkeersveiligheid expert roept op tot Zero Policy tijdens Songkran”

 1. printen zegt op

  Ik hoor al jaren deze soort kreten. Met Nieuwjaar en met Songkran. Maar wanneer zie je politie echt op de weg? Ja, ze zitten bij die controleposten. Letterlijk zitten dan. Nee, echte controle is er niet. En zal er waarschijnlijk ook nooit komen.

  En elk jaar neemt het aantal slachtoffers toe. Maar gelukkig ben ik tijdens Songkran in het buitenland. Hoef ik die watersmijterij dit jaar niet te beleven.

  • Khun Peter zegt op

   De meeste politie-agenten zijn zelf ook bezopen tijdens Songkran.

   • Corretje zegt op

    Dat klopt Khun Peter. Die denken het is toch ook onze Sonkran.
    En uitmuntende gelegenheid om hun zakgeld aan te vullen/

 2. Kees zegt op

  Het is jammer dat men altijd maar op die vakantie periodes inzoemt met slachtoffer aantallen etc. uitgebreid in de media (Nieuwjaar en Songkran). Dit wekt de valse gedachte dat alleen deze periodes gevaarlijk zouden zijn. Gemiddeld komen er dagelijks zo’n 60 mensen om in het Thaise verkeer, helaas; tijdens voornoemde vakantie periodes is dit meestal iets (maar niet eens zoveel) hoger. Er is al veel geschreven over hoe het probleem aan te pakken, en educatie en handhaven van de wetten en regels zal daar onderdeel van uit moeten maken. Het totale gebrek aan verkeersveiligheid is een groot minpunt van Thailand dat iedereen die hier leeft aangaat, helaas.

 3. John Chiang rai zegt op

  Strenge controle,en een geldboete die werkelijk pijn doet,in combinatie met de in beslagname van het voertuig,en het rijbewijs. Eerst de straf uitzitten,en het betalen van de geldboete,kunnen ervoor zorgen dat het voertuig,en het rijbewijs eventueel terug komen in de handen van de eigenaar.

  • chris zegt op

   Klinkt allemaal heel fanatiek maar meedere onderzoeken in verschillende landen wijzen uit dat dit maar voor een klein deel helpt. Ben op dit moment bezig met een rapport te schrijven over de (dodelijke) ongevallen tijdens Songkran en Nieuwjaar op basis van een examenwerk van 38 4e jaasrstudenten. Kom er volgende week graag op terug.

 4. Sandra zegt op

  De controles trekken op niets,vorige week in aonang:controle voor het dragen van een helm, geen helm stoppen en direct betalen,zowel thaien als toeristen. ( heb je geen helm bij , geen probleem de boete is betaalt en stap maar terug op je motorbike zonder helm en rij maar verder. Ze zetten gauw hun helm op die vooraan in hun mandje ligt, ok controle gepasseerd ,helm terug in het mandje. Controle duurt een uurtje , nadien rijd iedereen terug zonder helm en de politie: staat er dan gewoon op te kijken en laat ze verder rijden. . Wat is het nut dan van controle.,de kas spijzen zeker

 5. Leo Bossink zegt op

  Waarom alleen met Songkhran? De controles op de handhaving van de regels dient gewoon iedere dag te gebeuren. En niet alleen tussen 11.00 en 15.00. Maar ook in de avond. De boetes moeten zwaar omhoog en uitsluitend gestort worden in de staatskas, dus niet in het zakje van de politie-agent.
  Eens opletten hoe snel dat gaat werken. 5.000 baat voor dubbel parkeren, voor rijden door een rood stoplicht, voor rijden zonder helm. Met alcohol op: 20.000 baat boete plus voorkomen bij de rechtbank en inbeslagname auto / motor. Wedden dat al deze onzin binnen een jaar is uitgeband,

  • chris de boer zegt op

   Neen, dat gaat niet werken want dat werkt in geen enkel land zo. Repressie werkt niet, althans niet goed genoeg. Kijk eens om je heen. In landen met de hoogste repressie zitten de meeste mensen in de gevangenis. Zijn mensen in Thailand bang voor de zeer hoge gevangenisstraffen voor handel of bezit van drugs, tot de doodstraf aan toe? Blijkbaar niet.

 6. teun zegt op

  Mooi striven. Gaat (weer) niet lukken. Politie werkt onvoldoende mee. Zelfs op dit sort feestdagen. Dus ik schat in : ca 70 doden p/d in het verkeer in die periode.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website