Bij verkeerscontroles op donderdag zijn maar liefst 22.146 bestuurders aangehouden die met alcohol in hun lichaam de weg op gingen. Er zijn 1.492 voertuigen in beslag genomen.

In heel Thailand zijn checkpoints waar, als onderdeel van het verkeersveiligheidsprogramma, bestuurders worden gecontroleerd op drankgebruik. Helaas helpt het niet om het aantal doden en gewonden terug te dringen. Het aantal verkeersdoden is dit jaar al tweemaal zo hoog als vorig jaar. Na de eerste drie dagen van de gevreesde ‘seven dangerous days’ staat het dodental op 181 en het aantal slachtoffers op 1.771. Bij 66 procent van de ongelukken zijn motorfietsers betrokken.

De provinciale autoriteiten hebben de opdracht gekregen meer agenten en vrijwilligers op hoofd en secundaire wegen in te zetten om roekeloos rijgedrag tegen te gaan, vooral ook van pickup-trucks met passagiers en grote watertanks in de laadbak.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Verkeerscontrole Songkran: Meer dan 22.000 drankrijders op één dag”

 1. Khun Peter zegt op

  Het is waarschijnlijk lastiger om een Thai te vinden die nuchter de weg op gaat tijdens Songkran.
  Ieder voor zich en Boeddha voor ons allen. Mai Pen Rai er kunnen nog wel meer doden bij.

 2. NicoB zegt op

  Uitgaande van het vreselijke cijfer van 26.000 verkeersdoden per jaar, wat 71 verkeersdoden per dag betekent, is het aantal van 181 doden in 3 dagen lager dan het gemiddelde gemeten over het hele jaar.
  Ik begrijp daarom niet wat er nou voor verschil is tijdens de seven dangerous days en de overige dagen van het jaar.
  Iets anders is, dat er veel meer gecontroleerd wordt en vermoedelijk daardoor het aantal verkeersdoden lager ligt dan tijdens de overige dagen van het jaar, hebben de extra controles toch duidelijk nut.
  NicoB

  • Peter V zegt op

   Dat komt door de verschillen in de registratie: 24000 tov 14000 is 70% extra tov de Thaise cijfers.
   http://www.bangkokpost.com/learning/work/738124/thailand-roads-second-deadliest-in-world-un-agency-finds
   Als je dezelfde 70% opslag toepast, dan zou het werkelijke aantal veel hoger liggen tijdens Songkran.

 3. John Chiang rai zegt op

  De controle op alcohol is een lachertje,omdat er in geheel Thailand geen politie en militair genoeg is om dit tijdens het songkran werkelijk goed te controleren. De controle is natuurlijk beter als niets,maar het werkelijk bewust worden van de gevaren,moet in het hoofd van de gemiddelde Thai beginnen,en daar hebben ze nog een erg lange weg te gaan. Bij de meeste Farang die drinken,is genoeg als een bepaalde grens bereikt is. Echter niet voor vele Thais,die blijven door zuipen,tot alle flessen leeg zijn,en de inhoud van de geldbeurs geen nieuwe alcohol beschaffen kan. Mocht dit laatste wel het geval zijn,wordt door gezopen tot men niet meer op de benen staan kan. Aan het eind van de party is het niet zelden,dat ze stomdronken achter het stuur kruipen,om hun weg naar huis te vinden,of de volgende zuipparty op te zoeken. Alleen woorden,en een zwakke justitie helpen al lang niet meer.

 4. Marc zegt op

  Zoals op vele plaatsen in de wereld……drug Alcohol is onschendbaar. Dus t’ja men oogst wat men zaait.

 5. Hans van Mourik. zegt op

  En terecht…eigen schuld dikke bult.
  De meeste thaien leren het nooit,
  door straal bezopen op een brommer
  of motor door de straten te scheuren.
  Hier bij ons in Khon Kaen.,zo ik mij heb
  laten vertellen…iedere thai die tijdens
  een verkeersongeval gewond bij het
  ziekenhuis dronken aankomt, kan gèèn
  gebruik maken van de 30-Bht regeling:

 6. Peter zegt op

  Ja Peter,

  Dan komen er nog meer feestjes. En dat wel drie dagen lang. En dan is het ook toegestaan te gokken. En niet te vergeten de enveloppen met inhoud op de feestjes. En dan als toetje na een jaar nogmaals een feestje met veel drank.

  Maar goed ook ik heb hier een Thai zoon met Nederlands bloed en hoop niet hem zo te verliezen en leef mee met de nabestaanden.

  Dat men zo stom kan zijn.

  Zelf is mijn indruk dat het al heel en heel veel zal helpen als in de binnenlanden en zo, er de feesten zouden verminderen. Het is niet (nagenoeg)mogelijk als je niet in de grote steden bent om te slapen. Feesten feesten en feesten.

  Om je een indruk te geven,

  Feest bij,

  nieuw huis
  nieuwe auto
  soegran
  overlijden
  geboortes
  as verstrooing
  boy change monk
  nieuwe burgemeester
  feesten koningshuis
  31 december
  verjaardagen mama
  verjaardagen papa
  verjaardagen …….
  etc
  etc

  en ja vergeet er vast een boel. En vaak zijn de feesten 3 dagen of langer.

  In de isaan ik ben het naar ruim 10 jaar ontvlucht. Lawaai lawaai en lawaai. Kinderen kunnen niet slapen vergeet ook niet dat de dorpshoofd met speakers de kinderen om 4.30 al wakker maakt. Dit nadat de muziek om 2 uur snachts gestopt is. Op een gewone school dag.

  Thais kunnen daarom ook slapen bij herrie. Hun oorvliezen zijn al beschadigd.

  Vandaar dat de thai zo dom blijft. Ik adviseer een ieder praat er over met de dorps hoofd. Ze weten het vaak niet. Leg je het ze uit worden ze wakker en verminderd het zeker maar blijft een ramp. Als je het ze verteld worden ze wakker.

  Vergeet niet dat bij al die feesten men enveloppes krijgt met inhoud wat op kan lopen tot 60.000 bath of meer en men dus ook aan voor aankondiging doet met speakers groter dan een stones concert.

  Dus er overlijden nu mensen maar de nabestaanden krijgen door middel van enveloppen nu meer geld dan ze ooit gezien hebben.

  Sorry mijn excuus wil niet generaliseren. Bangkok en grote steden is veel anders. Vandaar ook het verschil in stemgedrag.

  Maar wil je rustig wonen ga naar een grote stad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website