Maandagavond was het een groot drama op een aantal wegen in Bangkok. Automobilisten kwamen uren lang vast te zitten in het verkeer. De gemeente Bangkok zegt dat de zware regens daar schuldig aan zijn.

Het riool kon het water niet tijdig verwerken met als gevolg overstroomde straten. Forenzen klaagden steen en been en waren woest op de autoriteiten.

Adjunct gouverneur Amorn gooide er nog maar eens een vergadering tegen aan, ditmaal met ambtenaren van de vijf noordelijke districtskantoren. Het water in die districten moet worden afgevoerd via het Premprachakorn kanaal, dat lukt niet omdat het kanaal zijn water niet kwijt kan aan de Chao Phraya rivier.

Volgens het Meteorological Department komt het extreme door een combinatie van een lagedrukfront en een moessontrog in het zuidwesten van het land. Dat zorgt nog tot en met vrijdag voor zware regens in Bangkok, de centrale regio en het Noordoosten. Daarna wordt het beter.

Volgens een deskundige is de enorme watertunnel onder de Rama IX road niet voldoende om het regenwater van heel Bangkok af te voeren. De tunnel werd in 2011 geopend en zou daarmee de oplossing moeten zijn voor de overstromingen in de hoofdstad die het gevolg zijn van zware regens. Er zijn nog drie tunnels gepland. Volgend jaar gaat onder het Bang Sue kanaal een tunnel open.

4 reacties op “Verkeerschaos Bangkok: Gemeente geeft de regen de schuld”

 1. Harrybr zegt op

  Hoe komen ze op het idee: de regen is de schuld !
  Ik kan het me voorstellen in bijv Wadi Halfa, Noord Sudan, of een andere plaats, waar het soms jaren niet regent, doch Bangkok…
  Misschien handig, om een keer rekening te houden met dit jaarlijks terugkerend fenomeen…

 2. Leon zegt op

  En ik maar denken dat ene meneer van het bedrijf Deltares uit Delft een goed advies heeft gegeven hoe de problemen op te lossen. Maar ja, als het niet regent, dan is er ook geen probleem. Toch?

 3. Sjaak S zegt op

  Het lijkt heel veel op het bekende fenomeen “Winter”…. misschien kent dat nog iemand? De periode rond de jaarwisseling en de maand(en) daarna waar soms zo’n koud wit goedje uit de lucht komt vallen?
  In Nederland iets minder, maar in Duitsland: Chaos op de verkeerswegen, plotselinge sneeuwval. En dat midden in de winter!
  Chaos op de luchthavens, duizenden mensen gestrand wegens sneeuwval. He? Wat? Sneeuw? Hoe kan dat dan nou? Hadden we dat niet al vorig jaar? En het jaar daarvoor? Oh oh, de verassing.

  En nu in Bangkok? Wat? Water? En dat in het regenseizoen? Hoe kan dat dan nou? Waar komt dat vandaan? Moessonregen, bij ons in Thailand? Wat vreemd?

  Er moet een oplossing komen aan dit probleem! Als we het nou gewoon zouden verbieden? Al die regelmatig terugkerende natuur fenomenen. Dan hebben we rust.

  Ach nee… we hopen gewoon dat het volgend jaar weer beter zal gaan…

 4. Bertus zegt op

  Regen of geen regen, zegt niets. Sinds de Thais begonnen met autorijden is er een verkeerschaos. Niet alleen in Bangkok maar ook Pattaya en andere steden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website