‘Verhaal verbrande vrouw klopt niet’

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
18 oktober 2014

Het verhaal van de vrouw die zich deze week in het regeringsklachtencentrum in brand stak, rammelt aan alle kanten, beweert de nicht van de geldschieter, bij wie ze in het krijt stond – volgens de vrouw voor 1,5 miljoen baht.

De nicht ontkent dat haar tante de vrouw heeft bedreigd, zoals ze claimt. De man die haar bedreigd zou hebben, was een aan bed gekluisterde leukemiepatiënt. ‘Die zou echt niet in staat zijn dreigementen te uiten’, schrijft de nicht op Facebook.

Het verweer gaat nog een tijdje door: over grondbezit, onderpand, een lening bij de Government Savings Bank, het precieze bedrag dat de vrouw verschuldigd is en nog meer details. Allemaal perfecte ingrediënten voor een spannende soap, maar omdat ik niet van soaps houd, laat ik het lekker onvermeld.

De nicht dringt erop aan haar familie niet alleen te beoordelen op wat de media schrijven, want dat is een eenzijdig verhaal. ‘Soms raken leners in de problemen vanwege hun eigen gebrek aan verantwoordelijkheid.’ De nicht hoopt dat de vrouw snel herstelt van haar brandwonden en besluit ‘de waarheid te vertellen’.

De wanhopige vrouw ligt thans in het ziekenhuis met brandwonden over de helft van haar lichaam. Ze heeft hoge koorts, maar haar toestand is stabiel. De geldschieter heeft toegezegd de schuld kwijt te schelden. Minister Panadda Diskul (PM’s Office) heeft beloofd met overheidsdiensten over de medische kosten te overleggen.

De brandstichting is voor een parlementscommissie aanleiding het in behandeling zijnde wetsvoorstel over schulden en incassopraktijken uit te breiden. Dat voorstel is eind augustus in eerste lezing goedgekeurd. Het gaat niet alleen voor formele maar ook voor informele leenovereenkomsten gelden.

(Bron: Bangkok Post, 18 oktober 2014)

Zie verder: Wanhopige vrouw steekt zichzelf in brand


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website