De twee gastarbeiders uit Myanmar die beschuldigd worden van de moord op twee Britse toeristen op het vakantie-eiland Koh Tao in september en de verkrachting van de vrouw, hebben gisteren in de Koh Samui Provincial Court volgehouden dat ze onschuldig zijn.

Hun advocatenteam bekijkt momenteel hoe solide het bewijs voor hun onschuld is. ‘De rechtbank heeft ons geadviseerd dat de verdachten beter kunnen bekennen, wanneer hun bewijs de beschuldigingen [onder andere gebaseerd op DNA-materiaal] niet kan ontzenuwen, want dat zou beiden ten goede komen’, zegt advocaat Nakhon Chomphuchat van de Lawyers Council of Thailand. [Straffen worden altijd gehalveerd wanneer een verdachte bekent. Op de beschuldigingen van het OM staat de doodstraf.]

Aung Myao Thant, juridisch medewerker op de ambassade van Myanmar, gelooft nog steeds in hun onschuld. ‘Maar de zaak hangt af van het oordeel van de rechtbank. Ik respecteer het vonnis van de rechters en de wetten van Thailand.’ De ambassade gaat vrijlating op borgtocht vragen en garandeert dat ze niet vluchten.

Politiecommissaris Somyot Pumpunmuang, die deze week in Londen is voor een conferentie over mensenhandel en de online exploitatie van kinderen, zegt dat hij een afspraak met de Britse premier en de directeur-generaal van het National Crime Agency heeft om over de zaak te praten. Somyot wordt vergezeld van de hoofdonderzoeker in de Koh Tao zaak.

Op 25 februari wordt de zaak voortgezet met getuigenverklaringen en wordt het bewijsmateriaal onderzocht.

(Bron: Bangkok Post, 9 december 2014)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website