Voor de derde achtereenvolgende dag opent Bangkok Post vandaag met de zaak van de verkrachte en vermoorde Kaem (13). De spoorwegen doen onderzoek naar de bewering van de verdachte dat hij eerder dit jaar twee vrouwelijke collega’s verkrachtte.

Beiden deden geen aangifte; in één geval zou de verkrachting consensueel (met wederzijdse instemming) zijn geweest.

SRT-gouverneur Prapas Chongsanguan moest voor de tweede maal zijn excuses maken voor een ondoordachte uitspraak. Hij had gezegd dat de spoorwegen (State Railway of Thailand, SRT) niet eerder te maken hadden gehad met seksueel geweld. Prapas verdedigde zich met: ‘Ik ben nieuw bij de SRT. Ik had geen kennis van een seksuele aanval meer dan tien jaar geleden.’

Prapas refereerde aan een verkrachting in 2001. Een studente werd toen in de nachttrein Sungai Kolok-Bangkok verkracht door een werknemer. In tegenstelling tot de twee andere slachtoffers deed ze wel aangifte. Tot nu toe heeft de SRT geweigerd haar te compenseren. De eerste uitspraak die Prapas heeft moeten inslikken, was zijn bewering dat de verdachte geen werknemer van de SRT was maar een uitzendkracht.

De politie nam de verdachte gisteren mee naar het station Wang Pong voor een re-enactment (reconstructie) van het misdrijf. Hij had drie speedpillen genomen en met collega’s bier gedronken, toen hij het meisje opmerkte. Hij deed het licht uit in het compartiment waar het meisje sliep, opende een raampje [om geluiden te dempen] en vergreep zich aan haar.

Op de website van de krant staat dat hij haar eerst wurgde en in bewusteloze toestand verkrachtte, maar de krant meldt dit niet. Toen ze bijkwam, wurgde hij haar opnieuw. Volgens hem leefde ze nog toen hij het lichaam door het raam naar buiten schoof.

De familie van Kaem ging gisteren naar de Royal Thai Police om haar te bedanken voor het oplossen van de zaak. Van het Rights and Liberties Department van het ministerie van Justitie kreeg ze 100.000 baht compensatie.

De spoorwegpolitie heeft meer mankracht op de treinen ingezet. Er zal vaker gepatrouilleerd worden in slaapwagons. De politie geeft toe dat ze tot nu toe beperkt waren om passagiers niet te storen.

Het Stop Drink Network dringt aan op een verbod van alcoholverkoop en –consumptie in treinen en op stations. De verkoop in de restauratiewagon dient streng gereglementeerd te worden. De permanent secretaris van het secretaris belooft actie te ondernemen.

(Bron: Bangkok Post, 10 juli 2014)

Meer achtergrondinformatie in:

De doodstraf! De doodstraf voor moordenaar Kaem
Grootscheepse zoektocht naar vermist meisje (13)

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website