De vollemaansfeesten op Koh Phangan mogen doorgaan, maar verder zijn alle strandfeesten om veiligheidsredenen verboden, heeft de gouverneur van Surat Thani verordonneerd. Het verbod komt ruim vijf weken na de moord op twee Britse toeristen op het vakantie-eiland Koh Tao.

Chatpong Chatphuti maakt de uitzondering voor het feest op het strand van Rin vanwege de langdurige populariteit van het feest bij toeristen, van wie velen volgens hem speciaal voor dit feest naar Thailand komen.

‘Het verbod maakt deel uit van pogingen om een eind te maken aan verdorvenheid en illegale activiteiten die de goede reputatie van het land in gevaar brengen’, aldus Chatpong. [Letterlijke vertaling.] Met het verbod komt de gouverneur tegemoet aan een wens van premier Prayut Chan-o-ocha. Die zei vorige week dat het tijd werd de orde op de provinciale eilanden te herstellen.

Volgens Chatpong zijn andere feesten, zoals het Black Moon, Half Moon, Jungle Moon en Experience Moon feest, deels verantwoordelijk voor de problemen waarmee het toerisme in de provincie kampt. Die feesten worden vaak gehouden op particuliere geïsoleerde terreinen, zodat de politie de feestgangers weinig bescherming kan bieden.

Uit een verklaring van de woordvoerder van het landelijk politiekorps valt af te leiden dat de autoriteiten zich zorgen maken over het effect van de Koh Tao-moorden op het toerisme nu het hoogseizoen is begonnen.

Het hoofd van de Royal Thai Police heeft zijn dienders in het land opgedragen extra maatregelen te nemen om de veiligheid van toeristen te verzekeren.

Het Immigration Bureau heeft als opdracht gekregen binnenkomende en vertrekkende toeristen zoveel mogelijk gemak te bieden. Het bureau moet ook beter bijhouden hoeveel mensen arriveren en waar ze verblijven, hetgeen in het geval van veiligheidsproblemen van belang is. Die gegevens zijn vooral nuttig voor de toeristenpolitie, die op populaire vakantiebestemmingen wordt bijgestaan door vrijwilligers.

(Bron: Bangkok Post, 27 oktober 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Verbod op strandfeesten”

 1. siam zegt op

  Ben benieuwd hoe lang dit verbod gaat duren, het zal wel tijd geweest zijn voor nieuwe “contract besprekingen”. De meeste problemen zijn op de full moon party en geen politie op de black moon, half moon en jungle experience (jungle moon bestaat niet nl) die zijn er wel. De politie is misschien niet aanwezig in hun gebruikelijke uniform maar ze zijn er wel en wie heeft de drugs verkoop onder controle op die feesten 3x raden.

  De verwachting op het eiland is dat het als het hoogseizoen begint het weer is zoals het was met de simpele reden dat er teveel mensen, ook in Suratthani, goed geld overhouden aan die parties en geld doet veel in Thailand.

  Is de vele slechte publiciteit rond de moorden op koh tao niet het gevolg van de manier hoe de politie het onderzoek uitvoert?

 2. erik zegt op

  Op de avond van de moorden was er een beach party, las ik in de berichtgeving. Ik lees nergens dat men tijdens die party is vermoord. Mogelijk op weg naar hun kamer een ommetje gemaakt en toen vermoord.

  Je kunt feestjes verbieden maar ommetjes niet. Ongure elementen stop je niet door feestjes te stoppen, integendeel, je maakt de ommetjes zo nog stiller.

  Toeristen waarschuwen geen ommetje te maken zonder met 4 of 6 man te zijn en liefst met een vorm van bewapening zoals vechtsport of een knuppel is een betere manier. Je kunt als overheid niet ieder zandpad beveiligen.

  Of moet ik dit zo lezen dat ‘minder feessies’ betekent ”minder buitenlanders die kunnen moorden’ want een Thai doet dat niet? Toch?

 3. henry zegt op

  Op de Thaise sociale media circuleren foto’s van de feestelijkheden tijdens Full moonparties. Vooral de foto’s na de feestelijkheden zijn ronduit schokkend. En ik ben heus niet preuts, en echt niet snel geschokkeerd. Maar daar liggen geen mensen maar beesten in hun eigen braaksel en stront; in onder, op en door mekaar op een hoop.

  Niet te verbazen dat de Thai zeer weinig respect betonen voor dit soort backpack toerist.

  • noah zegt op

   @ Henry. Totaal oneens met u constatering. We kunnen het ook omdraaien…Ik kan ook zeggen ” ik heb geen respect voor de Thai in deze kwestie “. Waarom niet? Het feest is in Thailand, wereldberoemd mogen we wel zeggen. Waarom kan de Thai deze party`s niet in goede banen leiden? Security? Politie ter plaatse? In Nederland krijgt men nog niet eens een vergunning als het er zo aan toe gaat . In Thailand zijn het illegale feesten staat hier in het verhaal, maar er wordt dus niet tegen opgetreden! Waarom niet? De lokale Thaise economie op het eiland vaart er wel bij, dankzij de backpackers…..

   • Pat zegt op

    Ik denk niet dat backpackers de grote verbruikers/the big spenders zijn die de Thaise economie veel bijbrengen, al doet dat ook niet ter zake.

    Een westerse organisatie kan je niet vergelijken met een Aziatische, de westerse is veel strenger wegens de vele regeltjes. Voor mensen met maturiteit is dat soms spijtig, omdat regeltjes eigenlijk niet goed zijn.

    Maar omdat er zoveel meer mensen op onze planeet rondlopen met zeer weinig maturiteit die zich niet altijd correct gedragen in een verdraagzame context, is al die vrijheid voor hen moeilijk om dragen.
    Het is dan ook spijtig dat sommige minder strak geregelde feestjes regelmatig uitdraaien op kotsen, vechten, overlast.

 4. Pat zegt op

  Het verband met de moorden zie ik totaal niet, maar los daarvan lijken mij de maatregelen die men nu wenst te nemen wel nodig om te voorkomen dat Thailand enkel een partyland wordt.

  Ik ben een onverdachte stem, want ben zelf een regelmatige bezoeker van party’s.

  Alleen moeten toeristen de evenwichten in een land respecteren, dus enkel voor seks en feesten naar Thailand gaan lijkt mij niet goed voor het land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website