De geur van de doerian (durian) is nogal penetrant maar de smaak is volgems velen voortreffelijk en zijn dan ook bereid er 300.000 baht voor te betalen.

Gisteren werden negen stuks van de kanyao, de Koning van de Doerian, en de monthong in Nonthaburi geveild voor het goede doel: een weeshuis in Pak Kret. De veiling bracht in totaal 2,05 miljoen baht op.

De duurste doerian is de monthong, de meest geliefde soort bij doerian-liefhebbers. Hij werd voor 300.000 baht gekocht door  een restauranthouder. De monthong heeft een milde textuur, is zoet, heeft een boterachtige smaak en aromatische geur. De negen doerians waren geschonken door kwekers.

Het district Bang Rak Noi in  Nonthaburi telde ooit de meeste doerian boomgaarden met een oppervlakte van 4.000 rai. Tijdens de grote overstromingen in 2011 werden vele beschadigd. De doerians van de kweker van de geveilde kanyao worden beschouwd als de beste van Nonthaburi en misschien wel de beste van Thailand. De kans dat je deze ooit zult proeven is klein, 90 procent van zijn oogst wordt gereserveerd door hoge ambtenaren en rijke Thai.

De inheemse durian is in Zuidoost Azië niet alleen vermaard om zijn pikante smaak en geur maar er wordt ook verondersteld dat het eten er van werkt als een afrodisiacum. Oftewel een lustopwekkend middel dat daarnaast de seksuele prestatie vergroot.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Veiling van Doerian brengt 2,05 mln baht op voor het goede doel”

 1. Jacques zegt op

  Weer zo’n voorbeeld van idioterie. 300.000 bath voor een durian vrucht. Dit keer was de opbrengst kennelijk voor een weeshuis en daar ben ik dan wel gelukkig om. Zolang het voor goede doelen is en niet voor persoonlijk gewin of dikdoenerij zal ik mij milder opstellen. Of deze vrucht de natuurlijke vervanger van viagra is dat weet ik niet maar ik kan mij hier geen voorstelling bij geven. Ik heb nog geen hitsige vrouw meegemaakt na het eten van deze vrucht. Mogelijk toch een van de vele fabeltjes die Thailand rijk is.

 2. René Chiangmai zegt op

  Waarschijnlijk te vergelijken met de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring in Nederland.
  Leverde vorig jaar 90.000 Euro op.

 3. fernand zegt op

  Als ik in Thailand ben eet ik dagelijks doerian en neen ik krijg er niet meer trek in sex door,integendeel,ik moet eerst grondig mijn tanden poetsen of mag niet bij mijn vrouw in bed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website