Een veiligheidsmedewerker die een röntgenapparaat bemant op de luchthaven Suvarnabhumi is betrapt met 6000 baht die hij van  Amerikaanse reiziger heeft gestolen. 

De 25-jarige man werkt voor een bedrijf dat beveiligingspersoneel levert aan de luchthaven. Hij werd gestationeerd bij de passagiersingang waar hij de bagage moest scannen.

Een Amerikaanse reiziger (89) klaagde dat hij zes biljetten van 1.000 baht mist na het scannen van zijn tas. De politie vond het geld in de zak van de verdachte maar hij ontkende eerst. Uit beelden van de bewakingscamera’s bleek dat hij het geld had gestolen. De man bekende alsnog.

Hij had volgens zijn zeggen het geld nodig om terug te reizen naar zijn familie in de provincie Prachuap Khiri Khan. De man had minder dan een maand op de luchthaven gewerkt en kreeg daarvoor 580 baht per dag betaald.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Veiligheidsmedewerker Suvarnabhumi steelt van reiziger”

 1. jos zegt op

  15euro per dag…

  Duidelijk niets in je baggage laten zitten dus.

 2. nicole zegt op

  Ik denk eerder, geen waardevolle spullen los in het bakje leggen.
  Beter alles eerst in de tas stoppen. Lijkt mij veiliger

 3. F wagenaar zegt op

  Bestaat er zoiets in Thailand als bij ons vog verklaring omtrent gedrag voor AirPort medewerkers

 4. theoS zegt op

  Ik ken deze prive veiligheids maatschappy. 5 daagse werkweek in continue dienst en 580 p/dag is toch haast 13000- p/mnd, om precies te zijn 12760- .Na aftrek van diverse premies blijft er Bht 11000- over. Dit is een beginners loon. Eerst 5 dgn een intensieve opleiding en dan 2 mnd proeftijd. School rapport wordt bestudeerd wanneer men soliciteert en 7 pas fotos afgeven. Men kan zich zelf opwerken tot hogere functies. Ik heb een buur meisje die daar nu een aantal jaren werkt en Bht 50000- p/mnd verdient.
  Hoe deze dief door de selectie gekomen is snap ik niet.

  • Ger-Korat zegt op

   Geloof er weer niets van dat een medewerkster van een beveiligingsfirma op Suvarnabhumi airport 50.000 baht per maand verdient. Tussen wat er verdient wordt en wat er gezegd wordt wat men krijgt zitten in Thailand vaak grote verschillen. Heb veel ervaringen met beloningen bij werknemers in dienstverband in Thailand dus ik zeg : fabel, zegt ze om zich groter voor te doen. Idem dat beginnersloon zal niet veel omhoog gaan want de functieinhoud blijft hetzelfde.

   • theoS zegt op

    Ger-Korat, ik ken deze dame persoonlijk en je verdraait de feiten. Zij heeft zich opgewerkt in deze firma en zit niet achter een of ander apparaat. Jou ervaring zegt mij niets. Zeker Mom+Pop stores. Mijn zoon ging op school en tijdens zijn 3 mnd off verdiende hij als pizza koerier Baht 12000- p/mnd. 6 daagse werkweek en 8 uur werkdag plus een uur schaft tijd. Hij heeft bij deze firma gesolliciteerd die hem al 2x gebeld hebben maar hij moet eerst naar de conscriptie loterij as Maandag. Mijn dochter begon in een firma met Bht 9000- daarna Bht12000- en op het ogenblik Baht 18000-. Een buurmeisje van mij, jonge ongetrouwde meid, verdient ook Bht 50000- bij een firma in Bangkok. Een afgestudeerde nurse heeft ook 40 of 50000- baht.

 5. David H. zegt op

  Ik stop alles behalve de laptop in mijn tas , alles afgesloten met hangslotjes ….en GEEN Tsa versie hangsloten .
  Alles gaat daar te zenuwachtig vlug om volledige controle te houden door ons reizigers….en dit in beide vliegrichtingen ….!

 6. hennie zegt op

  ik fotografeer met mijn telefoon alle serie nummers van mijn bank biljetten die ik mee neem uit Nederland
  ik stop ze in enkel witte enveloppen en seal ze met plak band in diverse richtingen
  als ik dan door zoon apparaat ben geweest dan hoef ik daarna allen maar te kijken of die er nog zijn verder hoef ik ze niet te tellen wat er in zit want je kan het er niet uit halen zonder eerst de verpakking te beschadigen dus ik zie er twee in zitten klaar dan heb ik ze nog en anders sla ik alarm
  dit doe ik niet alleen voor de Thaise veiligheids- dienst maar ook voor de Nederlandse want ook daar zijn in het verleden dit soort voorvallen gepasseerd
  en je gaat niet na iedere passage je geld tellen
  voor anderen hoeft het niet duidelijk te zijn wat de inhoud van de envelop is
  ik hoop met deze tip andere mensen een wat meer veilig gevoel te geven als er cash geld mee genomen word

  hennie

 7. hennie zegt op

  ps de fotos van je geld hoef niet per stuk je kan ze in een waaier neer leggen de telefoons van vandaag de dag zijn zeer scherp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website