De beveiliging op Sanam Luang, het open gebied en het openbare plein voor Wat Phra Kaew en het Grand Palace waar Thai samen komen om te rouwen voor de koning, is versterkt. Dit naar aanleiding van berichten dat eind deze maand er mogelijk bomaanslagen in Bangkok op handen zijn. Zuidelijke opstandelingen zouden deze beraamd hebben.

De beveiliging bij de ingangen van Sanam Luang is opgeschroefd. De poort naar het Grand Palace wordt bewaakt door soldaten. Een ander probleem zijn de zakkenrollers die in het gebied actief zijn. Bezoekers moeten hun kostbaarheden goed in de gaten houden.

Afgelopen vrijdag kwamen er al naar schatting 650.000 personen naar het terrein. Komende vrijdag zal het nog veel drukker worden omdat de Thaise bevolking dan afscheid mag nemen van de geliefde koning die in de Dusit Maha Prasat Throne Hall opgebaard ligt.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website