Maleisië heeft Thailand gevraagd zijn civiele en militaire radargegevens te controleren om te zien of de vlucht van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines is opgemerkt. Mogelijk heeft het toestel over het noorden van Thailand gevlogen, nadat het van zijn route naar Beijing was afgeweken en de communicatiesystemen waren uitgezet.

Aeronautical Radio of Thailand zegt dat het beschikt over ‘secondary’ radar, die alleen een vlucht opmerkt wanneer de transponder van een toestel open staat. De luchtmacht, die over ‘primary’ radars beschikt, zegt het toestel niet te hebben gesignaleerd.

Bangkok Post  besteedt veel aandacht aan de mysterieuze vlucht, zowel op de voorpagina als op twee binnenpagina’s, maar omdat deze rubriek Nieuws uit Thailand heet en niet Nieuws uit Maleisië of Internationaal Nieuws volsta ik met een kaartje. De Maleisische premier Najib Razak durft nog niet te bevestigen dat het om een kaping gaat; zeker is wel dat de verdwijning geen toeval is.

(Bron: Bangkok Post, 16 maart 2014)

2 reacties op “Veel aandacht van Bangkok Post voor vermissing Maleisisch toestel”

 1. Noah zegt op

  Voor diegenen die denken dat het vliegtuig makkelijk te vinden is of info over bv de zwarte doos of over het onder de radar vliegen, raad ik aan om de afgelopen vrijdag uitzendingen eens te bekijken van nieuwsuur en pauw en witteman. Heel erg interessant!!!

 2. Jan Geluk zegt op

  Ja iedereen en allen landen speculeren nu en das verkeerd.Je kan dit vermoeden en dat zeggen maar dat lost niets op.Ik zelf denk als oud ex zeeman schepen vergaan maar hun nagedachtenis zal altijd voortbestaan.
  Hoeveel schepen zijn er al vergaan waar nooit iets van terug gevonden is? En hoeveel vliegtuigen zijn vermist door de eeuwen heen. Dat zijn er niet veel maar elke telt wel. En de nabestaanden zullen heel hun leven in het onzekere leven wat er met hun dierbare is gebeurt.De eerste gedachte is als men niet weet wat er gebeurt is dat het wel gekaapt zal zijn.Je kunt dit alleen maar verklaren als je net als ondergetekende ooit een schipbreuk hebt mee gemaakt.Dat je een schip met 5 dekken hoog in 8 minutentijd geheel onder water ziet verdwijnen.
  Pas dan besef je wat wel en niet kan op de grote zeeen.

  Maar das een kromme redenering in het jaar 2014 waarin alles over de hele aarde gecontrolweerd is.
  Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar zelf denk ik meer aan de zee.
  Als mensen beseffen hoe groot het wateroppervlak is ten opzichte van de hele aarde dan pas zullen ze moeten denken dat het waarschijnlijk in de onmetelijke golven is verdwenen.En in mijn hart hoop ik dan ook dat de nabestaanden eens zullen weten wat er precies gebeurt is met dit vliegtuig.De tijd zal het uitwijzen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website