(smilepoker / Shutterstock.com)

Het Agency for Real Estate Affairs verwacht een slecht jaar voor de verkoop van condo’s in Bangkok. Kopers uit China blijven weg door de uitbraak van het coronavirus. In en om Bangkok staan momenteel 100.000 condo’s leeg en dat aantal zal alleen maar verder stijgen.

De condominium markt van Bangkok was voorheen interessant voor Chinese investeerders, maar die belangstelling is nu verdwenen. Uit schattingen blijkt dat buitenlanders verantwoordelijk zijn voor 10% van de aankopen in 2020. Chinese kopers zorgden voor het grootste deel van de overzeese belangstelling. “De markt is nu afhankelijk van lokale kopers maar dat zal niet een eenvoudig zijn”, aldus Sopon Pornchokchai, de voorzitter van een vastgoed adviesbureau.

De Bank of Thailand heeft de regels voor hypothecaire leningen vereenvoudigd om binnenlandse kopers aan te moedigen, maar ontwikkelaars blijven op hun hoede. Grote investeerders zijn terughoudend en kiezen er voor om dit jaar geen nieuwe projecten te starten.

Van ontwikkelaars wordt verwacht dat ze in het eerste kwartaal van 2020 ongeveer 6.000 nieuwe appartementen in Bangkok op de markt zullen brengen, dat is 40% minder dan een jaar eerder, aldus Phattarachai Taweewong, directeur van de Colliers International Group.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Vastgoedmarkt Bangkok: 100.000 condo’s in de verkoop en dat aantal zal verder stijgen”

 1. henny zegt op

  Je zou verwachten dat de prijzen flink naar beneden gaan. Toch durft men nog steeds de hoofdprijs te vragen voor een condo in Bangkok.

  • l.lagemaat zegt op

   Dat hangt af van de prijs, die men zelf betaald heeft, maar bovendien van de huidige koers van de baht.

   In december 2018 stond de baht nog op 37,4!
   Dus reken maar uit hoeveel het verschil ( lees verlies) nu is!

   • Johnny BG zegt op

    Dat is de kant van een buitenlandse koper. Voor Thai en buitenlanders die hun salaris in baht verdienen maakt de koers niet uit.
    Maar als ik dan gisteren zo’n advertentie zie voor een hok van 61m2 voor 350.000 euro dan denk ik er ook het mijne van, maar goed …ieder zijn eigen keuze.

    • Jacques zegt op

     Dat absurde bedrag van 350.000 euro voor die 61 vierkante meter ben ik met u eens, maar voor de Thai is alles weldegelijk duurder geworden en hun salaris is niet of nauwelijks verbeterd. Indien zij nu een condo willen aanschaffen is deze voor hun ook duurder geworden, dus maakt dit wel wat uit. Dat staat los van de wisselkoers. Maar zeker de doelgroep Thai die dit kan bekostigen zit wel in de slappe was, dus daar hoeven we ook weer niet voor te vrezen.

    • marcello zegt op

     Klopt, prijzen zijn veel te hoog.

    • ruud zegt op

     Daar komen dan de niet vermelde servicekosten nog bovenop.

    • Hannes zegt op

     Er is geen Chinees, Koreaan of Japanner die er nu aan denkt om huisvesting te zoeken in Thailand. Indien expat, wordt vanwege hun bedrijf wel gehuurd. Er zijn meerdere condo’s van exorbitante prijzen aangeboden. Naar mijn idee wanhoopsdaden: aan de straatstenen niet kwijt te raken en driftig op zoek naar geld om huiswaarts te kunnen. Gegokt en verloren.

   • teun zegt op

    Kun je dit uitleggen? Als je bij een koers van 37,4 een appartement ad € 350.000 kocht dan was je in 2018 TBH 130, 09 mln kwijt.
    Als je nu in 2020 weer wil verkopen voor TBH 130,09 mln bij een koers van zeg 34 dan krijg je dus € 385.000. Ofwel je kunt TBH 1.190.000 minder vragen en nog quitte te spelen.

 2. Nonkelwin. zegt op

  Zoals overal in deze wereld is het niet de verkoper die de prijs bepaalt maar het is de koper die uiteindelijk de prijs bepaalt.

 3. John Chiang rai zegt op

  Afgezien van de hoge prijzen,kan ik mij ook niet voorstellen dat ik als Europees bij de huidige omstandigheden bereidt was om überhaupt iets in Bangkok te kopen.
  Dit mag voor Chinesen of andere Aziaten, die misschien nog slimmere toestanden gewend zijn, zeker anders zijn,maar voor mij persoonlijk heeft Bangkok/Thailand te veel nadelen.
  Het eerste nadeel is,dat Bangkok zelfs in vergelijk tot veel andere grote steden in Europa een erg slechte luchtkwaliteit heeft.
  Meestal Temperaturen die mij zouden dwingen om erg veel activiteiten op de avonduren te verschuiven,die ik liever overdag verrichten zou.
  Immigrationregels waar ik o.a. iedere keer een 90melding,of naar iedere terugkomst binnen 24 uur een TM30 melding moet maken,zouden mij samen met het gevoel dat ik niet echt welkom ben,en het feit dat ik erg in mijn meningsvrijheid gesneden wordt,liever ergens in Europa laten investeren.
  Als Europees heb ik bijv, op de Canarische eilanden alle recht,om ook zelf grond te bezitten,heb geen gedoe met 90 dagen en TM 30 meldingen, een gematigde temperatuur die zowel overdag als ook s’avonds erg aangenaam is,en kortom haast alle rechten die ik in mijn thuisland ook gehad zou hebben.
  En een prijsniveau, dat zich met Thailand behoorlijk goed meten kan,waarbij de meesten hun wettelijke ziekenverzekering uit het thuisland,niet hoeven te ruilen voor een dure prive verzekering,die ook niet zelden nog vele dingen uitsluit.
  Ik heb met mijn Thaise vrouw een erg goed huwelijk,maar de nadelen die ik zou hebben door te investeren in Thailand, om hier voorgoed te gaan wonen,waren voor mij in vergelijk tot veel Europese landen vele malen groter,en deze mening is gelukkig mijn vrouw ook toegedaan.

 4. Jaap zegt op

  De ene dag krantekoppen over woning tekorten, de andere dag over 100.000 condos. Geen idee wat het gemiddelde aanbod volume is maar dat zal toch best fors zijn voor een stad als BKK. Gemiddeldweg is onroerend goed niet iets dat plotseling enorm in waarde valt dus ik verwacht het hier ook niet.
  In ieder geval klopt het dat de prijs door de koper wordt bepaald.

  Het is overigens boeiend de commentaren te lezen van de experts hier. Ik neem aan dat hier ervarings deskundigen aan het woord zijn?

 5. Jacques zegt op

  Ja ja zo steek je nog eens wat op als je er voor open staat. Overigens hoef je geen ervaringsdeskundige te zijn om een mening te hebben. Het misstaat de Nederlander niet om een eigen mening te hebben en te verkondigen. Ervaring zullen we wel hebben met de woningbranche en zeker de ouderen onder ons.
  Dat de prijs door de koper wordt bepaald is zeker geen wet van meden en persen. Probeer maar eens een nieuwe condo te kopen in Thailand en af te dingen dat gaat u niet lukken. Sterker nog de prijzen van condo’s lopen de eerste jaren na verkoop alleen maar op en dat terwijl de flat er niet mooier op wordt. Over de grondprijs maar te zwijgen, die is zo absurd veel duurder geworden, maar echt niet groter kan ik u delen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website