Miss Universe Thailand 2014, Weluree ‘Fai’ Ditsayabut, heeft haar excuses gemaakt voor haar ‘onbetamelijk’ woordgebruik op de social media. Ze belooft haar leven te beteren en zich serieus voor te zullen bereiden op de internationale schoonheidswedstrijd.

De 22-jarige actrice en voormalige presentatrice van de televisieshow ‘Strawberry Cheesecake’, een programma voor tieners, werd zaterdag in de Royal Paragon Hall tot Thailand’s mooiste gekroond.

Voor veel televisiekijkers [hoe weet de krant dat?] kwam haar overwinning als een verrassing, omdat haar twee runners-up favoriet waren. Toen het kroontje op Fai’s hoofd werd gezet, riep het publiek herhaaldelijk ‘Ellie, Ellie’ en ‘Keep on fighting’ temidden van boe-geroep en hoongelach.

(Bron: Website Bangkok Post, 19 mei 2014)

NB Voor alle duidelijkheid: het woord ‘onbetamelijk’ staat tussen aanhalingstekens omdat het een letterlijke quote is van de schoonheidskoningin (althans in Engelse vertaling). De aanhalingstekens betekenen dus niet: zogenaamd onbetamelijk.

9 reacties op “Miss Universe Thailand zorgt voor ophef”

 1. Tino Kuis zegt op

  Misschien dat het wel leerzaam voor de lezers om te weten waaruit dat onbetamelijk woordgebruik van Fai dan wel bestond.
  Op haar Facebookpagina had ze in november jongstleden geschreven dat die ‘vieze’ roodhemden anti-monarchie zijn en dat het land schoner zou zijn als de roodhemden vertrekken. ‘Ik ben niet neutraal. Ik sta aan de kant van de koning. Ik ben zo boos op die duivelse activisten, ze moeten allemaal geexecuteerd worden’, schreef ze ook nog.
  Ik begrijp dat ze zich heeft verontschuldigd en haar woorden ‘een jeugdzonde’ heeft genoemd. Ze studeert Engels op de Kasetsart Universiteit.
  Mijn ‘rode’ familieleden in Bangkok durven hun mond niet open te doen.

  • danny zegt op

   beste Tino ,

   Het was precies deze onderbouwing , die ik bij Dick niet kon vinden.
   Bedankt voor de uitleg.
   Danny

  • janbeute zegt op

   Beste Tino .
   En dat noemt zich miss Thailand Universe .
   Een grote schande is het voor Thailand met iemand als een soort van fijne lady met zulk soort uitspraken .
   Ik zou haar graag eens een dagje of drie in de rijstvelden zien werken .
   Bang voor de zon en haar skin .
   Eentje die zeker meer respekt mag tonen voor de Thaise bevolking .
   Verwende draakjes zijn het , en geen klap voor de neus waard .

   Jan Beute .

 2. chris zegt op

  Ook in Thailand gaan schoonheid en intelligentie blijkbaar niet samen…..(wink).
  We moeten een Thai versie bedenken van ‘dom blondje’…..

  • wibart zegt op

   Thai Barbie 🙂

 3. Christina zegt op

  Weer een persoon die niet gaat nadenken wat zal ik erop zetten. In een vlaag van verstands verbijstering schrijven ze van alles en later hebben ze spijt. Tot 10 tellen lijkt me handig. Je kunt personen onnodig krenken en dat komt niet meer goed.

 4. Sir Charles zegt op

  Met dat ‘vieze’ zal ze waarschijnlijk bedoelen de veelal donkerbruine huidskleur van de roodhemden terwijl zij zich dagelijks vol smeert met allerlei chemische fabrieksmatige crèmes. Een dergelijke minachtende houding komt helaas veel voor, ook dat is Thailand…

 5. nuckyt zegt op

  Deze “dame” kan het verder wel vergeten. Verder dan deze nationale verkiezing zal zij niet komen
  .
  Bovendien blijkt ook hier weer het werkelijke gezicht van vele van deze so-called Thai superstars:
  Arrogant en dom…………………….een heel gevaarlijke combinatie. Maar daar zijn er, zeker in het huidige Thailand, heel veel van.

  De iphone en Galaxy generatie …..geld maar geen verstand

 6. T. van den brink zegt op

  Mijn moeder heeft mij altijd voorgehouden dat “mooi van buiten” nog lang niet altijd hetzelfde is als ” mooi van binnen” Het blijkt nog altijd de waarheid. Het zelfde geldt vrouwen die uitdagend met hun borsten lopen te pronken, mannen zouden zich er meer bewust van moeten zijn dat daar geen greintje verstand in zit! Om de dames niet af te vallen, dit geldt óók voor spierbundels bij heel wat mannen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website