De vorige maand tot Miss Universe Thailand 2014 gekroonde Weluree ‘Fai’ Ditsayabut heeft haar titel teruggegeven. Ze is niet meer bestand tegen de kritiek die over haar heen is gestort.

‘Mijn familie was blij voor me toen ik gekroond werd. Maar sinds de kritiek is dat gevoel verdwenen’, zei Fai tijdens een persconferentie. Ze zei zelfstandig tot de beslissing te zijn gekomen en bedankte de juryleden, die haar kozen, haar ouders, vrienden en degenen die voor haar gezorgd hebben. ‘Ik wil ook de mensen bedanken die via de media commentaar op me hadden, zowel goede als lelijke commentaren.’

Fai’s verkiezing was al op de finale-avond omstreden. Toen ze werd gekroond, werd er vanuit de zaal boe geroepen en ‘Ellie, Ellie’ en ‘Keep on fighting Ellie’, de naam van de eerste runner-up.

Op 19 mei bood Fai haar verontschuldigingen aan voor wat ze in november op Facebook over de roodhemden had geschreven. Die had ze ervan beschuldigd anti-monarchie te zijn: ‘Het land zou zonder hen schoner zijn.’

Maar ze kreeg nog meer modder over zich heen. Ze zou in vergelijking met Ellie te dik zijn en kreeg opmerkingen naar haar hoofd geslingerd, zoals ‘monitor lizard’ en ‘fat animal’.

Internetgebruikers plaatsten bewerkte foto’s van haar op het net en bij de zaal waar ze gekroond was, lag ineens een grafkrans. Het werd Fai en haar moeder allemaal te veel. Moeder kon er zelfs niet meer door slapen.

De jury weet nog niet wie Fai gaat vervangen als Miss Universe Thailand. Ze gaat daarover met elke kandidaat praten.

(Bron: Website Bangkok Post, 9 juni 2014)

Nummer 27 op de foto is de tweede runner-up.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Miss Universe Thailand (in tranen) levert kroontje in”

 1. Farang tingtong zegt op

  ‘Ik wil ook de mensen bedanken die via de media commentaar op me hadden, zowel goede als lelijke commentaren.??
  kijk dat voor de goede commentaren bedankt dat begrijp ik, maar als je de mensen ook gaat bedanken die je hebben uitgemaakt voor rotte vis, of zoals ‘monitor lizard’ en ‘fat animal’.
  Dan is er toch iets MISS met deze Thaise schoonheidskoningin.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Farang tingtong De mensen bedanken, die haar hebben uitgemaakt voor rotte vis, is een subtiele wraakoefening. Ik heb iets soortgelijks eens meegemaakt met mijn vriendin. We liepen langs een karaokebar, waar enkele meiden voor zaten. Een van hen had eerder op de heenweg mijn vriendin beledigd. Net hard genoeg zodat ze het kon horen. Op de terugweg gaf mijn vriendin haar 100 baht, terwijl de andere meiden toekeken. Het meisje moet zich kapot hebben geschaamd. Jan Ligthart, de oude onderwijspedagoog, noemt dat de sinaasappelmethode. Die wil ik in een aparte mail wel eens toelichten.

   • Teun zegt op

    Zou dit het echte boeddhisme kunnen zijn, geen haat alleen maar liefde dan kun je alles overwinnen.

   • Farang ting tong zegt op

    @Dick Door de storing van gisteren op het blog, is mijn reactie die ik geplaatst had helaas verloren gegaan, maar ook de reactie van de moderator waarin ik werd beschuldigd van chatten, het had dus ook zijn voordelen, want van deze beschuldiging is niets meer terug te vinden.(lol)

    Ik ben even aan het surfen gegaan,(op internet wel te verstaan) naar aanleiding van jou reactie waarin in je sprak over Jan Ligthart, die naam zij mij niets, behalve dan dat je op R’dam zuid de Jan Ligthart straat hebt.

    Na het lezen over deze man en zijn aanpak, begrijp ik de reactie van de Miss, nog leuker en beter vond ik de wraakoefening van jou en je vriendin, geweldig wat hebben jullie die meid voor lul gezet, en dat allemaal dankzij Jan, ik zou willen dat ik vroeger hem als schoolmeester het gehad.

    groet,
    Jan

 2. YUUNDAI zegt op

  Als je dankzij je zeer rijke invloedrijke familie gekozen wordt, waarbij je verleden ook niet geheel van onbesproken gedrag blijkt, het roken van geest verruimende middelen zoals shisha getoond op social cam, Facebook en een aantal boute uitspraken etc EN dan toch gekozen worden als Miss Thailand. DAT RIEKT NAAR EEN SCHANDAAL.
  Nummer twee was en is veel mooier, heeft meer lengte en WEL een paar knappe benen, die de zogenaamde nummer ÉÉN niet had, ik noem dat ” stalpoten”.
  Terecht dat Miss “Thailand voor een maand” haar titel en alle andere zaken, onder veel tranen, terug gegeven heeft. Ik wens de echte nummer één veel succes.
  P.s. Worden de jury leden ook nog even doorgelicht op het ontvangen van steekpenningen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website