Nog een paar dagen en dan wordt er geschiedenis geschreven in Nederland. De abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander is dan ook een bijzondere gebeurtenis voor alle Nederlanders in Thailand.

Om dit te vieren is er op 30 april een receptie ter ere van de abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Alle Nederlanders in Thailand, inclusief eventuele kinderen, zijn hiervoor uitgenodigd. De inhuldiging van Koning Willem-Alexander zal live worden uitgezonden op een groot scherm.

De feestelijkheden zullen plaatsvinden in de tuin voor de residentie. Je bent vanaf 18.30 uur van harte welkom en de receptie zal om 21.30 uur eindigen. De ambassade vraagt de bezoekers om zich formeel te kleden. Voor mannen is een overhemd met lange mouwen gewenst. Pak/colberts is niet nodig gezien de hoge temperatuur. Het zou leuk zijn als de kinderen voor deze speciale gelegenheid een (zelfgemaakte) kroon dragen.

Indien je de receptie wilt bijwonen verzoekt de ambassade om je via dit formulier aan te melden. Je ontvangt dan een email ter bevestiging met details over de avond.

De Nederlandse ambassade in Bangkok verwacht een grote opkomst daarom is het goed je tijdig aan te melden. De tuin van de residentie is bereikbaar via 106 Thanon Wittayu (alleen deze ingang zal toegankelijk zijn). Parkeren op het terrein is niet mogelijk. Je doet er verstandig aan om met de BTS Skytrain of met een taxi te komen. Kies je voor de Skytrain dan kan je uitstappen op het Phloen Chit BTS Station‎, de tuin van de ambassade is op loopafstand.

Het leek mij ook wel een goed idee om deze gebeurtenis in Bangkok te vieren dus Thailandblog is ook aanwezig en ik zal zeker nog een verslag schrijven van deze bijzondere en feestelijke bijeenkomst.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website