Camera_Bravo / Shutterstock.com

Tenminste als alle plannen doorgaan. De ambitie is er wel want U-tapao moet een internationale luchtvaarthub in Zuid-oost Azië worden, met een capaciteit van 66 miljoen passagiers per jaar, gelijk aan Suvarnabhumi. 

De eerste fase gaat om de ontwikkeling van een gebied van 6.500 rai (10,4 vierkante kilometer) waarop een derde terminal komt, een tweede start- en landingsbaan, een commerciële gateway, een MRO hub (maintenance, repair and overhaul), een vrachtcentrum en een trainingscentrum voor personeel. Deze eerste fase moet over 5 jaar gereed zijn.

Het project valt samen met de ontwikkeling van de Eastern Economic Corridor (EEC). De geplande luchthaven HSL tussen Don Mueang, Suvarnabhumi en U-tapao wordt gelijktijdig ontwikkeld.

Nieuw is dat buitenlandse investeerders in dit ambitieuze project 100% van de aandelen in handen kunnen krijgen, nu geldt bij joint ventures 49 procent als limiet. Het kabinet heeft dat dinsdag besloten.

De vrijstelling geldt voor drie categorieën: productie van vliegtuigen, vliegtuigonderdelen en MRO voor vliegtuigen. Bedrijven die in deze sectoren werkzaam zijn, hebben al veel belangstelling getoond om in de EEC te investeren, zegt adviseur Nathporn van het Prime Minister’s Office.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


3 reacties op “‘U-tapao bij Pattaya wordt net zo groot als Suvarnabhumi’”

 1. Kees zegt op

  Voorlopig lijkt U-Tapao nog slecht bereikbaar. Ik vind alleen maar vluchten met 2 keer overstappen en behoorlijk lang wachten. Of kent iemand een betere verbinding?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. loe zegt op

  Inmiddels hebben ze vooruitlopend op het succes alvast de taxitarieven flink
  verhoogd. Ik moest vorige maand 1200 baht betalen voor een ritje naar Pattaya.
  Vroeger nam ik altijd het busje voor 250 baht.
  Die prijs was inmiddels verhoogd naar 300 baht, maar ik zou 3 uur moeten wachten
  want er zou nog een vliegtuig komen. Leuk verdienmodel.
  Thailand prijst zich op vele fronten uit de markt.
  Een paar mensen, die een taxi naar Bangkok wilden werd een prijs genoemd van
  3500 baht. Kassa!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. marcel zegt op

  Ik blijf de eerste tijd altijd in Bkk. Met de metro naar de Sukumvit. Ik vertrek na enkele dagen met de bus vanaf Ekamai. Lekker goedkoop en gezellig.Het is inmiddels traditie geworden. Er is niks leukers dan op het busstation van Pattaya aan te komen en weer met tranen in mijn ogen te vertrekken. Ik geloof dat ik vorig jaar 120 bath betaalde. Het is maar hoe duur je het zelf maakt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website