In Thailand is ophef ontstaan rond de dood van de beroemde waarzegger Suriyan Sujaritpalawong (zie foto), in Thailand bekend onder de naam ‘Mor Yong’. De man was een populaire waarzegger onder de rijken in Thailand.

Hij overleed zaterdag in de gevangenis nadat hij twee weken geleden werd opgepakt met twee anderen omdat hij het koningshuis beledigd zou hebben. Volgens het ministerie van Justitie stierf hij in de militaire gevangenis aan een bloedinfectie. In Thailand wordt getwijfeld aan de doodsoorzaak die de gevangenis noemt.  Zondag vond een autopsie plaats door het Institute of Forensic Medicine van het Police General Hospital.

Een drietal personen waaronder ‘Mor Yong’ zouden sponsors van de fietstochten Bike for Mom en Bike for Dad hebben afgeperst. Ze zouden daarbij de naam van het vorstenhuis hebben gebruikt. Op 24 oktober werd één van de verdachten, een politieman, dood in zijn cel gevonden. Hij zou zich opgehangen hebben aan zijn shirt. Alleen Jirawong Watthanathewasilp, omschreven als adviseur van de waarzegger, is nog in leven.

Adjunct-politiecommissaris Srivara, die het onderzoek naar de majesteitsschennis en afpersingszaak leidt, heeft aanwijzingen dat er nog vijftig andere medeverdachten zijn. Hieronder ook twee hoge legerofficieren. Een van hen, een kolonel, zou naar Myanmar zijn gevlucht. Vice-premier Prawit zei desgevraagd dat hem daarover niets bekend was. De uit zijn functie ontheven politiewoordvoerder Prawut, is mogelijk ook betrokken bij de zaak.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Twijfels rond dood beroemde waarzegger’ Mor Yong’”

  1. Tino Kuis zegt op

    Dit is een zaak die nog eens de duistere kant van Thailand laat zien. Niemand weet wat er precies aan de hand is en dus wordt er op de Thaise sociale media heftig gespeculeerd. En er is ook boosheid en afkeer van he gebeuren. Hier kan ik er ook verder niets over zeggen omdat het met het koningshuis en de troonsopvolging te maken heeft.
    Ik kan wel een paar aanvullingen geven. Een paar dagen voor de arrestatie van bovengenoemd drietal pleegde een andere legerofficier, Pisitsak Seniwong na Ayutthaya, zelfmoord. De officiele pers geeft dit niet (mogen) melden. Er zijn dus drie doden. (En een vluchteling). Alle drie genoemde personen werden op dezelfde dag, of direct de volgende dag, van het overlijden gecremeerd, voor Thailand een zeer vreemd iets.
    Mor Yong, de waarzegger, zou aan bloedvergiftiging (sepsis) zijn overleden. Ik heb gelezen aan welke klachten en verschijnselen hij leed in de paar dagen voor zijn overlijden. Dat beeld past niet bij een bloedvergiftiging, hoewel het niet helemaal onmogelijk is. De diagnose bloedvergiftiging is pas zeker als er uit het bloed en andere organen bacterieen worden gekweekt. Dat duurt 4-7 dagen. Een arts kan dus nu onmogelijk met stelligheid beweren dat het bloedvergiftiging was. Hij kan het alleen maar vermoeden en op grond waarvan is niet duidelijk.
    Een cynische opmerking op de sociale media was: ‘In Thailand moet je oppassen voor bloedvergiftiging!’


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website