De Royal Thai Air Force (RTAF) heeft deze week twee van de drie bestelde Russische transportvliegtuigen in ontvangst genomen. Het gaat om de Sukhoi Superjets 100LR .

De Russische toestellen worden in gebruik genomen door Squadron 603 die gestationeerd is bij luchthaven Don Mueang. Het toestel, die 1,1 miljard baht kost, gaat gebruikt worden voor transportdoeleinden. De piloten die nu vooral met Airbus vliegen, hebben al een training gehad met een Sukhoi en krijgen nog een training in een simulator.

In Indonesië is recentelijk een Sukhoi gecrasht, volgens luchtmachtcommandant Tritos is dat toeval en heeft dat niet direct met het toestel te maken.

Voorlopig zal de Thaise luchtmacht geen Russische gevechtsvliegtuigen aanschaffen. Nu vliegt de luchtmacht vooral met de Saab Gripen uit Zweden, terwijl de Amerikaanse F-16’s worden opgeknapt. Binnenkort krijgt de luchtmacht de beschikking over de Zuid-Koreaanse T-50TH Golden Eagle, een gevechtsvliegtuig.

Op de foto: Premier Prayut zwaait vanuit de cockpit.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Twee Russische transportvliegtuigen voor Thaise luchtmacht”

  1. Harrybr zegt op

    En niemand wil denken aan de kosten van onderhoud. Ach.. dat is dan weer een andere bron voor de zakcentjes van de politici en militaire top.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website