De vier mannen die tijdens Songkran in Hua Hin een ouder Brits echtpaar en hun zoon zwaar mishandelden, zijn gisteren tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld. De eis was vier jaar, maar de rechtbank halveerde de straf omdat ze schuld hadden bekend.

De zaak kreeg internationale aandacht doordat de beelden van een bewakingscamera, die de mishandeling had opgenomen, op social media werden geplaatst. Daarop is te zien dat de vier Thai de Britten bewusteloos slaan. Zo krijgt een oudere vrouw een trap in haar gezicht als ze op de grond zit.

De daders hebben hun excuses aan de slachtoffers aangeboden en verklaarden dat ze dronken waren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Twee jaar celstraf voor mishandeling Britse familie in Hua Hin”

 1. ergens in Thailand zegt op

  is wel heel makkelijk zeg je moet gewoon schuld bekennen en zeggen dat je gezopen hebt en je straf wordt met 50% verminderd. Dus iedereen bekend zijn schuld ook al heb je het niet gedaan want je straf wordt gehalveerd.
  MET 1 WOORD BELACHELIJKE REGEL (maar ja Thailand he) . Ik denk als een buitenlander zo doet bij een Thai dan worden de rollen omgedraaid je krijgt eerst 2 jr van de rechter bv dan beken je schuld en dan geven ze je 5 jr.
  Ik zeg:
  Ze bekennen schuld dan geen 2 jaar geven maar minstens 5 jr voor deze laffe daad.

  mzzl
  Pekasu

 2. fred zegt op

  Ben je gebruiker van drug Alcohol dan krijg je strafvermindering .. begrip en veel sympathie…..gebruik je een andere drug dan ben je een crimineel. Is in veel landen zo.

 3. Martien zegt op

  Tja, ze bekennen schuld……er bleef weinig anders over aangezien die misselijkmakende beelden op de sociale media werden geplaatst.
  En dan waren ze dermate dronken dat ze wel doelgericht iemand totaal groggy schoppen en slaan? Kom zeg!
  De edelachtbare rechter mag wel eens een cursus volgen: Logisch nadenken…..kost slechts 500 Baht…..is echt een complete aanfluiting zo’n uitspraak!
  Gr. Martien

 4. Nico zegt op

  teleurstellend laag.

  tja, amazing Thailand, je blijft je verbazen.

 5. henk zegt op

  Strafkorting voor schuld bekennen, komt overal voor. En niet alleen in TH.
  Het bespaard een overheid veel tijd en geld aan de rechtsgang.

 6. Jack G. zegt op

  Wat is de standaard strafmaat voor zoiets in Thailand?

 7. jasper van Der Burgh zegt op

  Verrassend stevige eis van de Officier van Justitie. 4 jaar is niet niks, voor een vechtpartij waarbij de engelsen zelf ook niet helemaal onschuldig waren. En 2 jaar na schuldbekentenis in een Thaise cel wens ik (bijna) niemand toe!

  In Nederland mag je 2 weken schoffelen voor een dergelijk vergrijp! Maar ja, Nederland, he.

 8. bona zegt op

  En de totaal nuchtere zoon, die als eerste lichaamlijk contact maakt, krijgt niet eens een blaam of berisping wegens uitlokking.
  Dit ganse voorval had niet plaats gehad mocht hij zijn handjes thuis gehouden hebben.

 9. Lung addie zegt op

  Ik denk dat ze hier een voorbeeld naar de publieke opinie willen stellen. Het is wel degelijk zo dat ook de Britten niet onbesproken waren in dit voorval, wat geenszins het gebruikte geweld kan verantwoorden. In Belgie zouden ze zelfs gemakkelijker wegkomen. Gevangenisstraffen van minder dan 3 jaar worden zelfs niet uitgevoerd. Indien hier alles verder volgens het boekje verloopt dan zullen ze wel de doos in gaan …. zal afhangen van de financiele mogelijkheden van betrokkenen ….. maar waar is het niet zo?

 10. BertH zegt op

  En voor het dood rijden van een aantal fietsers krijg je ook twee jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website