Bij een markt op de Cambodjaanse grens in Aranyaprathet zijn twaalf Thaise agenten gewond geraakt door rellen. De agenten waren in burger maar droegen wel een wapen.

De DSI heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de vierhonderd Cambodjaanse marktkooplui die hen belaagden. De agenten raakten gewond nadat ze nagemaakte producten, waaronder horloges, riemen en parfum in beslag hadden genomen.

De operatie werd uitgevoerd door de afdeling Intellectual Property Crime van de DSI en personeel van de Franse ambassade. Ze troffen de illegale handelswaar aan in een magazijn en laadden die over in een vrachtwagen. Woedende marktkooplui pikte dat niet en probeerde de spullen terug te krijgen. Ze gooiden met stenen, stokken en flessen naar de DSI agenten. Tijdens het tumult raakte er 12 politieagenten gewond, ze moesten worden ontzet door collega’s.

Een legercommandant, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het gebied, vindt dat de DSI de lokale autoriteiten tevoren had moeten inlichten. De operatie liep volgen hem uit de hand omdat de marktkooplui niet wisten dat ze met de politie te maken hadden. Het incident kan de verhouding met Cambodja schaden, zo laat hij weten.

Volgens het hoofd van het politiebureau Klong Luek zeggen de Cambodjanen dat ze vaak door ambtenaren worden afgeperst. De DSI doet regelmatig invallen op de markt, die berucht is vanwege alle namaak die er te koop is. Bij eerdere invallen werden DSI-ers ook al belaagd.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website