Gisteren schreven wij over een toerist uit Hong Kong die de diefstal van zijn tas filmde toen hij in een Tuk tuk zat. De bestuurder van de Tuk tuk leek een handgebaar te maken en het vermoeden bestond dat hij in het complot zat. Onderzoek van de politie wees uit dat dit niet het geval was.

De tas van het slachtoffer met daarin 13.000 baht, 1.000 Hong Kong dollars, zijn paspoort en andere documenten werd door twee mannen op motorbike werd weggerukt. Omdat op de video duidelijk het kenteken van de motorbike was te zien konden de daders snel achterhaald worden. Het bleek te gaan om een 18 jarige man uit Bangkok.

“Op basis van het onderzoek, blijkt dat de tuk-tuk bestuurder niet betrokken is bij de diefstal”, aldus Pol Lt Gen Sanit.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Tuk tuk chauffeur niet betrokken bij diefstal tas van toerist”

 1. Michel zegt op

  Het handgebaar leek mij ook al te subtiel en te kort op het voorval om daarmee de motorbike bestuurder, die schijnbaar schuin achter de tuktuk reed, te lokken.
  Dit soort berovingen is meest een gevalletje gelegenheidsdiefstal. Ze zien een tas van een toerist wel heel mooi over de rand van de tuktuk hangen en grissen die mee.
  Er wordt al jaren gewaarschuwd je tas aan de binnenkant te houden. Toch zie ik nog steeds mensen hun tas vrolijk aan de buitenkant, soms zelfs over de railing van de tuktuk houden.
  Wat mij betreft vraag je er dan om om bestolen te worden.

 2. l.lagemaat zegt op

  Zo gevaarlijk kan “social media”zijn.

  Er wordt iets gefilmd en men hangt er een tekst onder die een onjuiste “waarheid” bevat!

 3. Cornelis zegt op

  Het is ook niet juist dergelijke berichten als ‘feit’ te presenteren in de media.

 4. joop zegt op

  Heel naïef , dit soort criminelen verraad elkaar niet, volgende week werken ze weer samen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website