In zeven provincies in het Noordoosten van Thailand zijn overstromingen gemeld door de tropische depressie Sonca. Er viel 70 mm regen en ook vandaag zal daar nog een ruime hoeveelheid bijkomen.

In Muang Mai, Khong Chiam en Nam Yuen in de provincie Ubon Ratchathani (zie foto) bereikte het water een hoogte tot wel twee meter, zoals een weg naar Ban Mafai over een afstand van 800 meter. Veel dorpen zijn afgesloten van de buitenwereld en zijn afhankelijk van boten voor vervoer.

Veel landbouwgrond met rijst, cassave en rubber staan onder water. Het dorp Ban Sri Boonruang werd bovendien getroffen door water en moderstromen vanaf de bergen. De lokale autoriteiten moeten de schade nog opnemen.

Volgens het Meteorological Department beweegt Sonca zich langzaam in westelijke richting naar het Noorden en van daaruit naar het Noordoosten, Centraal Thailand en het Oosten. De depressie zal  tot vrijdag voor nog meer zware regens zorgen.

In Nakhon Phanom is het waterpeil van de Mekong zo ver gestegen dat verbonden rivieren buiten hun oevers getreden, circa 1.000 rai staat onder water.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Tropische depressie Sonca zorgt voor overstromingen in Noordoosten van Thailand”

 1. ruud zegt op

  Er is erg veel water naar beneden gekomen in 2 dagen, maar het dorp ligt wat hoger dan de rijstvelden en geen rivier in de buurt.
  Geen overstromingen hier dus.
  Of de wegen buiten het dorp nog begaanbaar zijn, is een andere vraag.
  Want die lagen er al niet best bij.
  Die lopen als een dijk door de rijstvelden.
  Regent het rechts van de weg, dan ondergraaft het water de dijk, omdat het water links lager staat en andersom ook.
  Gevolg is een weg vol gaten, waardoor het regenwater ook de dijk insijpelt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website