Het treinverkeer naar het Zuiden van Thailand is stil gelegd, nadat afgelopen zaterdag een zware bomaanslag de trein van Bangkok naar Sungai Kolok ernstig heeft beschadigd.

De bom explodeerde vlakbij station Ban Nikhom Khok Po in Pattani. De de helft van het achterste rijtuig van de trein Sungai Kolok – Bangkok werd daarbij totaal vernield. Een spoorwegmedewerker kwam om het leven en drie personen werden gewond, waaronder de stationschef. De anderen waren een vrijwilliger en een spoorwegmedewerker.

Doordat er geen trein meer rijd moeten veel moslims, die naar het Zuiden gaan om maandag de Eid Al-Adha dag te vieren, alternatief vervoer zoeken. De spoorwegen denken tien dagen nodig te hebben om de rails te herstellen.

De trein vanaf Bangkok rijdt nu niet verder dan Hat Yai in Songkhla. In de busterminal van Sungai Kolok in Narathiwat moeten de reizigers overstappen op de provinciale bus of een minibus. Transport Co Ltd zegt extra bussen te zullen inzetten.

Sommige media suggereren dat het treinverkeer bewust voor onbepaalde tijd wordt stil gelegd zodat de veiligheidsdiensten tijd hebben om de zaak te onderzoeken en te kijken hoe het staat met de veiligheid van de spoorlijn naar het zuiden.

2 reacties op “Treinverkeer naar het Zuiden stilgelegd na bomaanslag”

 1. Paul Giezen zegt op

  As zaterdag zouden wij dese rit gaan maken. Nachttrein.l

 2. Nico zegt op

  Zo,

  Als deze trein op één van de stations zou zijn ontploft, dan waren de gevolgen enorm geweest.
  Wat bezield dit soort mensen toch?

  Deze terreur is al jaren bezig en nog steeds heeft de politie niet de daders, dit begint nu toch wel “vreemd” over te komen bij mij, zeker gezien de “soms’ snelle resultaten van andere criminaliteiten in Thailand.

  Sterkte met iedereen die in het zuiden woont.

  Groetjes Nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website