Er rijden tijdelijk geen treinen naar het Noorden van Thailand door een eerder ongeval. Een trein van Thaise nationale spoorwegen (SRT) ontspoorde en kantelde.

Er vielen 40 gewonden, voornamelijk buitenlandse toeristen. Elf hiervan zijn ernstig gewond. Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving vervoerd.

Volgens Prapas Chonsanguan van de State Railway of Thailand (SRT) gebeurde het ongeval met de nachttrein naar Chiang Mai rond drie uur tussen de stations Pak Pan en Kaeng Luang.

Zeven rijtuigen van de, onder toeristen populaire, nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai liepen dinsdagnacht door een defect spoor uit de rails en kantelde. Dat gebeurde ten hoogte van het Denchai district (Phrae). Ongeveer 200 passagiers zijn daardoor gestrand en zullen later met een trein uit Lampang naar Chiang Mai worden vervoerd.

Bron: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Trein Bangkok – Chiang Mai ontspoort: 40 toeristen gewond waarvan 11 ernstig”

 1. Khun Peter zegt op

  Zoals gebruikelijk weer veel tegenstrijdige berichten. Sommige media maken melding van 30 gewonden waarvan 1 ernstig. Waarvan akte.

  • HansNL zegt op

   Peter,

   Bij een spoorwegongeval van deze omvang is er, waar ook ter wereld, altijd een chaos.

   Zie hiervoor het spoorwegongeval in Parijs kortgeleden.

   Ik durf te wedden dat de oorzaak van het omvallen van de trein de nieuwe spoorstaven zijn die tussen de bestaande liggen.

 2. teun zegt op

  Tsja, en dan maar doordrammen over een HSL! Dit heeft dus iets te maken met (preventief)onderhoud. En dat komt in thais vocabulaire niet echt voor. Als de HSL (waarschijnlijk door chinezen aan te leggen en veel te duur voor thais en ook niet concurrerend met vliegtuig) dan zal ik daar zeker geen gebruik van maken.

  Net zoeits als de chinezen, die de waterhuishouding gaan “regelen” hier in Thailand. De recente beelden van overstromingen in China gezien op TV? Dat geeft de (thaise) burger vast moed!

 3. Jacques zegt op

  RTL nieuws meldt dat er ook tientallen Nederlanders in de ontspoorde trein zaten. Ze zouden allemaal ongedeerd gebleven zijn.

  • Johan zegt op

   Ja je kon er op wachten uur of half 11 op de site van AD “volgens minBuZa zijn er geen Nederlanders onder de slachtoffers” paar uur later bleken er tientallen Nederlanders gewond te zijn geraakt. Zet dan niks op je site en laat thuis-/achterblijvers niet eerst opgelucht ademhalen om ze een paar uur later weer in onzekerheid te brengen. Sterkte voor iedereen!

 4. folkert zegt op

  In Nederland rijden ze alleen ca 300 maal per jaar door het rode licht met soms slechte afloop ervan, wie in andermans tuintje wiedt ziet het onkruit van zich zelf niet..

  • Sir Charles zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website