De gemeente Bangkok (BMA) heeft gisteren tijdens Songkran het themafeest ‘Thai way of life’ voor ouderen georganiseerd. Honderden senioren, gekleed in traditionele klederdracht kwamen daar op af. 

In voorgaande jaren vond het feest plaats op Saman Luang, maar dit keer wilde de BMA feestgangers uit de wijk Silom bereiken zodat ze kennis konden nemen van de traditionele schoonheid van het Thaise nieuwjaar.

Phra Phuttha Sihing en andere beelden waren naar Lumpini gebracht zodat de ouderen er heilig water over konden sprenkelen. Er waren traditionele voorstellingen en bezoekers konden water over de handen van de senioren gieten.

De 62-jarige Prachuap Pitakpan had haar kleinkinderen meegenomen om hen te laten zien hoe Songkran vroeger gevierd werd. De wijze waarop Songkran nu gevierd wordt valt niet bij haar in de smaak: “De oude traditie waarbij het feest meer gericht was op de familie, sprak mij meer aan. Toen ik jong was, werd er niet zoal nu met water gegooid. De mensen sprenkelden water over Boeddha-beelden en op monniken om gezegend te worden. Ze goten water over de handen van de ouderen. Er werd op een respectvolle manier met elkaar omgegaan. Vrouwen waren traditioneel gekleed en mannen gedroegen zich netjes.”

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website