Zeker 68 personen zijn overleden vlak nadat ze gevaccineerd ingeënt waren tegen Covid. Deskundigen hebben tot nu toe 13 van de gevallen onderzocht en zeggen dat ze niets met de vaccinatie te maken hebben. Ze stierven door toevallige gebeurtenissen, aldus dokter Chawetsan Namwa.

Het percentage ziekenhuisopnames voor personen die zijn geïnjecteerd met het Sinovac- en AstraZeneca Covid-19-vaccin bedraagt 20 à 24 per 100.000 toegediende doses, zegt het Department of Disease Control. Dokter Chawetsan Namwat, directeur spoedeisende ziekten en gezondheidsrisico’s, zei donderdag dat in Thailand tot nu toe 3,21 miljoen doses Sinovac-vaccin en 1,94 miljoen doses AstraZeneca-vaccin zijn toegediend.

Van de gevaccineerden met het Sinovac-vaccin hadden 993 ernstige bijwerkingen; ze werden opgenomen in een ziekenhuis, een verhouding van 20 per 100.000 toegediende doses (0,020%). Van de gevaccineerden met het AstraZeneca-vaccin hadden 472 ernstige bijwerkinen; ze werden opgenomen in een ziekenhuis, een percentage van 24 per 100.000 toegediende doses (0,024%).

Chawetsan noemt als veel voorkomende bijwerkingen van opgenomen patiënten die Sinovac-vaccin kregen; duizeligheid (20%), misselijkheid (15%), hoofdpijn (12%), braken (8%), huiduitslag (7%), spierpijn (6%), diarree (5%) en jeuk (4%). Bij de gevaccineerden met het AstraZeneca-vaccin waren de veel voorkomende bijwerkingen; koorts (31%), hoofdpijn (27%), duizeligheid (21%), misselijkheid (21%), braken (20%), spierpijn (15%), vermoeidheid ( 13%) en diarree (7%).

Volgens Chawetsan zijn de Covid-19-vaccins die in Thailand worden toegediend, veilig.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

10 reacties op “Tot nu toe 68 doden na Covid vaccinatie maar volgens de autoriteiten is het vaccin veilig”

 1. John+Castricum zegt op

  Ik heb een afspraak op 2 juli maar heb toch ernstige twijfels. Ik denk dat ik wacht tot de andere merken te koop zijn.

 2. Dirk zegt op

  Ik ben volledig ingeënt met Sinovac samen met mijn vrouw op 27 mei en 17 juni en we hebben nergens last van, dus gewoon doen

  • Robert JG zegt op

   Oh, is dat zo? In dit artikel staat toch duidelijk dat 993 mensen ernstige bijwerkingen hadden en opgenomen waren in een hospitaal.

 3. Paul Wokpan zegt op

  Langzaam en beetje bij beetje komt de waarheid naar boven, dit is slechts het topje van de ijsberg,
  Er word geschat dat op dit moment nog maar een paar procent bekend is van alle vaccinatie schade.

  Je te laten injecteren met een substantie die de bouwstenen (genen) van het menselijk lichaam veranderd zonder hiervoor een rekening te krijgen is ondenkbaar, tot voor kort wou toch ook niemand GMO voedsel, wel tijden zijn veranderd.
  Er is een denkbeeldige crisis gecreeerd met een mooi verhaal en het gaat er in als zoete koek. Mensen moeten onderzoek doen hoe de vork in de steel zit, alle informatie is te vinden, maar velen doen dit niet.

  Er word ook gezegd dat dieren proeven zijn overgeslagen i.v.b. tijdsgebrek om zo snel mogelijk via de noodprocedure het vaccin ”tijdelijk” te kunnen gebruiken, echter er zijn wel degelijk proeven gedaan met nertsen echter die gingen allemaal dood, dus toen zijn ze hiermee maar opgehouden.

  In Nederland zijn uitbraken geweest in 2 zorginstelling waar alle bewoners al 2 injecties hadden gehad, dus het werkt ook nog voor geen meter.

  Ik weet niet van wie deze spreuk is maar het kan niet beter gezegd worden:

  Gelukkige slaven zijn de grootste bedreiging van de vrijheid.

  • John zegt op

   Dat is ook de mening van onze blog huisarts Maarten. Velen onder ons horen dit waarschijnlijk niet graag.

   Men komt hier dagelijks klagen dat de vaccinatie in Thailand een drama is. Misschien moeten we met zijn allen toch eens goed stilstaan en ons de vraag stellen in hoeverre het verstandig is om ons te laten inspuiten met een substantie dat in der haast ontwikkeld werd. Dit alles voor het spijzen van de kas van de farma reuzen.

   Ik zou me liever niet laten vaccineren. Het GROTE nadeel daarvan is dat men je dan allerlei beperkingen oplegt t.o.v. de wel gevaccineerden. Anti-vaxxers worden bestempeld als slechteriken en egoïsten – doch zijn we niet vrij in onze eigen keuze?

   Inderdaad, de ganse Covid-crisis is een opgeklopt verhaal, de mensen zijn overal ter wereld bang gemaakt. Wil je geen spuitje, dit is OK maar dan zal je niet meer vrij kunnen reizen … owee als je dan van discriminatie durft te spreken. Geen vaccinatie bewijs? Eigen schuld, dikke bult!

   Mijn steun heb je Paul!

  • Theo zegt op

   Zucht!!! Dit is nu waarvoor wordt gewaarschuwd. Onbenullige berichten die ook nogeens onwaarheden bevatten. De vaccins zijn danwel in recordtijd ontwikkeld, maar dat was ook noodzakelijk en niet 1 bedrijf maar enkele tientallen en hondertduizenden laboranten,wetenschappers, testpersonen waren en zijn hiermee bezig!!! Als Aziëganger moet u toch bekend zijn met alle nodige vaccinaties.

 4. Jan zegt op

  Lees dit maar eens…zo denkt een professional er over.
  https://nieuws.nl/algemeen/20201104/oud-huisarts-dick-bijl-over-de-griepprik-waarom-zou-je-iets-nemen-wat-niet-werkt/
  Ik wacht voorlopig met het nemen van een vaccin waarvan de gevolgen op de lange termijn totaal niet duidelijk zijn.
  Ik wil erg graag een bijdrage leveren aan groepsimmuniteit…maar ik wil mijn eigen goede gezondheid niet in de waagschaal stellen..!!

 5. Steven zegt op

  Beste Paul, Wat jij zegt klopt niet helemaal:

  Allereerst een uiitspraak van je die aantoont dat je door een bepaald gekleurde bril kijkt. Je schrijft:
  “In Nederland zijn uitbraken geweest in 2 zorginstellingen waar alle bewoners al 2 injecties hadden gehad, dus het werkt ook nog voor geen meter.”

  Jouw reactie toont echter aan dat het vaccin WEL werkt, want er is niet gezegd dat een corona-vaccin je tegen besmetting beschermt ! Het vaccin beschermt tegen (ernstig) ziek worden en overlijden, met een percentage van 95%.
  Het blijkt dat – ondanks de besmettingen – in verzorginsginstellingen mensen dus niet meer overlijden/ernsitg ziek worden. DUS HET VACCIN WERKT, PRECIES ZOALS DE BEDOELING IS!

  Je DNA wordt niet veranderd:
  https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/mrna-vaccines-will-harm-your-dna-nope-more-anti-vaxxer-nonsense/#But_those_mRNA_vaccines_are_going_to_mess_with_my_DNA

  Bovendien zijn slechts 2 van de ongeveer 6 vaccins die nu wereldwijd gebruikt worden, gebaseerd op de mRNA-techniek.

  Je zegt dat dierproeven zijn gedaan waarbij alle dieren overleden. Dit bewijs je niet.
  Het is ook onzin (je hebt dit van een fakenieuwswebsite): als de dierproeven mislukt waren, zou de FDA geen toestemming gegeven voor testen op mensen. Dit verhaal van jou is in de wereld gekomen doordat als gevolg van de lockdown laboratoria gesloten werden en de dieren nutteloos werden (die moeten een bepaalde leeftijd hebben). Die dieren zijn gedood.
  Overigens worden proefdieren heel vaak gedood, om sectie te kunnen verrichten.

  Pas svp een beetje op voor onwaarheden verspreiden.
  Zo stelde de alternatieve arts USA Mercola (en fanatieke anti-vaxxer – ten faveure van de middelen die hij verkoopt) dat in Cambodja van 20 februari tot 31 mei 214 mensen overleden tgv de spike-proteinen die optreden als gevolg van de mRNA-vaccins. Dit was pure onzin, want in Cambodja was alleen gevaccineerd met Chinese vaccins, die niet de mRNA-techniek gebruiken.
  Bovendien waren die mensen overleden nadat besmette 2 buitenlanders de security van het quarantaine-hotel omkochten en gingen feesten. In enkele maanden tijd raakten zo 29.000 mensen besmet. De mensen die overleden waren notabene niet eens ingeent.

  Ten slotte: er zijn in Thailand 5 miljoen mensen gevaccineerd, waarvan 68 zijn overleden NA de vaccinatie (hoelang vaccineert Thailand al? 1 maand?).
  Je hoeft geen universitaire opleiding genoten te hebben om te weten dat je dit moet vergelijken met een soortgelijke populatie van 5 miljoen andere mensen, de zgn placebo-groep.

  Kortom: je zaait angst met onwaarheden.

  • Steven zegt op

   Nog ter aanvulling: de vaccins die Thailand momenteel gebruikt zijn niet de mRNA-vaccins die volgens jou zgn ons DNA veranderen. Dus ook jij kunt gerust een Astrzeneca vaccin nemen (tenzij bekend is dat je een trombose-risico hebt).

   En een correctie : ‘arts USA Mercola’ moet zijn ‘USA arts Mercola’

   • Steven zegt op

    Sorry, nog een aanvulling:

    Alle spookverhalen van de anti-vaxxers zijn tot nu toe niet uitgekomen (ja, er overlijden mensen als gevolg van de vaccinatie, maar dat is niet veel anders dan met andere vaccinaties).

    Daarentegen blijken de aangekondigde successen van de vaccins te kloppen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website