Toeristen uit 16 landen, waaronder Nederland, worden opgeroepen om weg te blijven uit de gebieden waar de demonstraties plaatsvinden. Hoewel de protesten tot nu toe vreedzaam verlopen kan de situatie omslaan en uitmonden in geweld.

De zestien landen die hun onderdanen waarschuwen zijn: Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden, Japan, Taiwan, Canada, Australië, Israël, Brazilië, Singapore, Nederland. België, Spanje, Noorwegen, Duitsland en Hongarije.

Zie ook onze eerdere berichtgeving: www.thailandblog.nl/nieuws/reisadvies-thailand-aangepast-bangkok/

Reizen van en naar Bangkok

Toeristen die van en naar Bangkok reizen worden opgeroepen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Airport Rail Link en de BTS Skytrain. Door de demonstraties is het verkeer in Bangkok een chaos. Reizigers lopen daardoor het risico om hun vlucht te missen. Geadviseerd wordt om ruim op tijd naar de luchthaven te vertrekken en vooral gebruik te maken van de Airport Rail Link.

De BTS Skytrain zal extra treinen inzetten om de het aanbod van reizigers te kunnen verwerken, zo schrijft The Nation.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Toeristen moeten waakzaam zijn ivm situatie Bangkok”

 1. joop steegmans zegt op

  Geachte redactie

  Wij zijn van plan om volgende week donderdag 05-12naar BKK te vliegen en direct door per taxi
  naar Hua Hin.. En gaan terug op 21-12 per taxi direct naar het intern. vliegveld.
  Zijn op dit traject ook problemen te verwachten

  Gaarne uw mening

  Joop Steegmans, Enschede

  • Khun Peter zegt op

   Beste Joop,
   Nee, er zijn geen problemen te verwachten. De luchthaven ligt vrij ver van Bangkok stad af. De protest locaties zijn in het centrum van Bangkok. Vergelijk het met Nederland. Als er een protest is op de Dam in Amsterdam merk je daar op Schiphol niets van.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Joop Steegmans De rally wordt over drie dagen beëindigd. Zie https://www.thailandblog.nl/nieuws/vandaag-13-marsen-door-de-stad-aftreden-premier-niet-voldoende/

 2. Jack zegt op

  Ik ben nu in Nederland,en kom de 27ste Nov. weer in BKK aan, en moet van het Vliegveld naar Rama Rd 4 (Yannawa) vlak bij Lumpinipark tot ongeveer daar rijd de taxi over de tolweg,zijn daar geen problemen? bvd. Jack.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Jack Op de tolweg zijn zeker geen problemen. Wat er op de 27ste gaat gebeuren, is nog niet bekendgemaakt. ‘t Is wel de laatste dag van de rally, want de Ratchadamnoen Avenue moet beschikbaar komen voor de verjaardag van de koning en het parlement gaat tot volgend jaar met reces. Verder komen kerstmis en Oud en Nieuw eraan, ook redenen om de rally te beëindigen.

 3. Mkz zegt op

  Ola, het viel me van de week al op dat het verkeer in Bangkok echt een RAMP was, uuuuuren file overal. Maar niks van demonstraties gemerkt verder en we hebben van hot naar her getuktukt. Dus als het zoals de afgelopen dagen blijft denk ik dat het voor de toeristen allemaal wel losloopt….? Ik heb me in ieder geval sufgeshopt en ga eind deze week nig een rondje 🙂

 4. William zegt op

  Gisteren, zondag, was ik de hele dag rond het Democracy Monument waar de demonstratie plaatsvindt.
  Het is juist: de stemming kan snel omslaan, voorzichtigheid geboden.
  Maar gisteren heb ik genoten van een groot en groots feest rond het monument. De organisatoren spraken over een miljoen bezoekers, ik heb ze niet geteld. Alle boulevards in de wijde omgeving van het monument vol met vrolijke mensen. Ik ik heb werkelijk geen enkel probleem gezien of gehad. Geen dronken mensen, geen agressie, geen zakkenrollers, alleen maar lieve thai die demonstreerden voor een betere samenleving! Straten propvol, aan de kant de handkarren om te eten, gratis drinken, de prullaria om het feest te delen: fluitjes, vlagjes, halsdoeken en noem maar op, alles in de kleuren van de vlag.
  Overal overkappingen boven de boulevards tegen regen en zon, mensen die daar al dagen bivakkeren, maar een sfeertje: in een woord geweldig. Overal grote schermen opgehangen om de activiteiten op het Democracy Mon. te kunnen volgen: echte volksmenners die de huidige regering afkeurden (gevolgd door een luis instemmend fluitconcert, afgewisseld met muziek, dans. Ik heb een prachtige dag gehad!
  Maar ja, hoe het gaat op de 27e Novembre, dat weten we in enkele dagen!

  • chris zegt op

   beste William,
   Ik vind het leuk dat jij een prachtige dag hebt gehad op Rachadamnoen. Het had ook heel anders af kunnen lopen voor je. En dan bedoel ik niet het dagvermaak en de lieve Thai. Het kan wellicht nog steeds verkeerd voor je aflopen. Als de tegenstanders van de demonstratie, in dit geval de regering, een foto in handen krijgt waarop jij staat tussen demonstranten kun je zomaar en wel dezelfde dag het land uit worden gezet. Ze verzinnen daar echt wel een reden voor. Ik hoop voor jou dat het niet zover komt. Hoewel ik het met de intentie van de demonstranten eens ben (en ook nog eens dichtbij Democracy Monument woon) heb ik me daar bewust NIET laten zien.

 5. jeffrey zegt op

  Vandaag 25e hele dag in centrum bangkok geweest.
  Wel protest groepen gezien,maar geen last van gehad.

 6. Debbie zegt op

  Wij zijn afgelopen nacht teruggevlogen naar Amsterdam. Wilden de Airport Rail Link nemen vanaf Phaya Thai, maar wat ongelooooooflijk veel mensen daar zeg. Alle kaartjes-automaten waren out of order en je kon alleen aansluiten in een megalange rij voor het loket. En dat was om 23.30 uur ‘s avonds. Uiteindelijk er toch maar voor gekozen om een taxi te nemen, maar dat viel ook zeker niet mee.. Uiteindelijk gelukt, maar hij wilde niet op de meter rijden. Maar goed we hadden niet echt de luxe om een volgende taxi te zoeken. De taxi-chauffeur legde ook uit dat hij toevallig zag dat we toeristen waren, maar de meeste chauffeurs rijden hard voorbij de met fluitjes behangen democraten die overal liepen. Maar goed we hebben de vlucht gehaald, al was het wel even stressen..

 7. M.Bastiaans zegt op

  Wij komen op 14 december in Bangkok aan en hebben dan 4 dagen een excursie in Bangkok. De excursie is onder begeleiding van een lokale gids. Zij er nog plekken in de stad die deze gids wil vermijden of is dan de rust inmiddels wedergekeerd?

  • Khun Peter zegt op

   Voor vragen en antwoorden op de situatie in Bangkok, lees dit artikel: https://www.thailandblog.nl/steden/vragen-antwoorden-toeristen-situatie-bangkok/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website