Dertig personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een aanvaring tussen een speedboot en een vaartuig dat een kilometer voor de kust van Koh Samet voor anker lag.

De speedboot vervoerde een groep toeristen vanaf Koh Samet. In totaal 26 gewonden zijn naar drie verschillende ziekenhuizen in Rayong gebracht. De boot die voor anker lag had voorraden en apparatuur aan boord voor het ‘Samet in Love’ concert.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Toeristen gewond bij aanvaring speedboot Koh Samet”

 1. l.lagemaat zegt op

  Volgens de schipper van de speedboot voerde het schip wat voor anker lag geen verlichting.

  • Lung addie zegt op

   Zou me niets verbazen dat het voor anker liggend schip geen verlichting had. Waarom zou je trouwens verlichting voeren als je zelf niet vaart? Je hoeft dan toch niets te zien en het feit van “gezien te worden” … probeer dat maar eens uit te leggen. Mooiste voorbeelden in het gewone verkeer: een achterlicht ? Waar is dat goed voor? Je ziet daarmee toch niets …. Dezelfde mentaliteit zal ook wel op het water zo zijn.

 2. T zegt op

  Zal volgens sommige hier wel weer de schuld zijn van de toeristen want die wilden toch in het donker varen…

 3. Wil zegt op

  Een schip of vaartuig dat ten anker ligt moet waar ook ter wereld een ankerlicht voeren.

 4. Top martin zegt op

  ook de speedboot MOET verlichting voeren. Een schijnwerper vooruit zou daar goud waard zijn geweest ? Maar als je die lui ziet, die deze speedboten varen, ga ik liever zwemmend naar huis. Jonge gasten, zonder enig gevoel van verantwoordelijkheid. Gedeelterlijk zelfs geen Thai maar buitenlandse gastwerkers zonder enige vorm van opleiding. Het meeste openbare verkeer in Thailand is een ongekontroleerd zooitje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website