Gisteren stond er op de website van Bangkok Post het bericht dat de erkenning van Khon dans als cultureel erfgoed door Unesco naar Cambodja was gegaan. Vandaag spreekt de krant zich tegen (maar dat zijn we in middels gewend) door een ander bericht waarbij Premier Prayut verheugd is over de erkenning van de Thaise Khon dans door Unesco. 

De ‘Khon Masked Drama in Thailand’ zal worden ingeschreven op de Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity. Tevens keurde de commissie de aanvraag van een soortgelijke, de Cambodjaanse dans Lakhon Khol, ook goed.

Prayut laat weten dat de regering diverse activiteiten zal organiseren om deze dans verder te promoten. De Khon dans zal ook worden uitgevoerd wanneer de regering buitenlandse gasten ontvangt. Voorts nodigde hij de bevolking uit de uitvoering Allegiance of Phiphek bij te wonen in het Thailand Cultural Centre. Woensdag kan dat voor het laatst.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website