Thaise rijstexport laagste in 10 jaar

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
22 juli 2020

De Thaise rijstexport blijft dit jaar vermoedelijk steken op 6,5 miljoen ton, dat is het laagste volume in de afgelopen 10 jaar, aldus de Thai Rice Exporters Association.

De vereniging van rijstexporteurs verwachte eerder nog een 7,5 miljoen ton naar het buitenland te kunnen exporteren, maar de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar zijn slecht.

Ere-voorzitter Chookiat Ophaswongse zei dinsdag na een vergadering met het ministerie van Handel, dat de Thaise rijstexport wordt gehinderd door meerdere negatieve factoren, zoals de corona crisis, de verzwakte wereldvraag, een sterke baht die de rijst duurder maakt en de voortgaande droogte die de productie benadeelt.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise rijstexport laagste in 10 jaar”

 1. peter zegt op

  Wat ik had begrepen is dat er een heeeeel grote expediteur onderuit was gegaan.
  Van 3 miljard inkomsten 2019 naar 450 miljoen verlies dit jaar.
  Natuurlijk weer vergeten welke dit was.

  • Harry Romijn zegt op

   https://www.reuters.com/article/us-phoenix-bankruptcy-idUSKBN22K1N8https://www.thailandblog.nl/wp-content/themes/thailand/images/submit.gif
   https://gulfnews.com/business/phoenix-group-aims-to-be-worlds-top-rice-trader-1.2132061

 2. Jan Ponsteen zegt op

  Die kapitaal dragende tussenhandel aan banden leggen, die profiteren van de armoede van de boeren en geven al geld voor dat er geoogst word ver onder de werkelijke prijs. Vele armen maken de rijken nog rijker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website