De Thaise regering heeft zich volgende de publieke opinie belachelijk gemaakt omdat ze beweerd heeft dat oud-premier Yingluck in Dubai is. Dat blijkt niet zo te zijn zegt CNN en Reuters, ze verblijft in Londen, daar wil ze politiek asiel aanvragen.

Volgens een bron in Yingluck’s partij Pheu Thai vertrok Yingluck twee weken geleden uit Dubai naar Londen. Vice-premier Prawit zegt niet te weten of ze in Londen is, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hem gezegd dat ze in Dubai is. Hij zei gisteren dat Thailand al Interpol heeft gevraagd Yingluck op te sporen.

Voormalig parlementslid Watchara van de Democraten vindt dat de Thaise regering de internationale gemeenschap moet uitleggen dat Yingluck geen asielzoeker is, maar iemand die veroordeeld is en op de vlucht is geslagen. Het ministerie van buitenlandse zaken moet de Britse ambassadeur ontbieden en hem te informeren over het regeringsstandpunt.

Insiders verwachten dat de kans klein is dat Thailand het op een diplomatieke rel laat aankomen, mocht een land haar asiel geven. De militaire regering ligt al onder vuur vanwege ondemocratische wijze waarop ze aan de macht is gekomen en wil Europa en andere landen graag te vriend houden, ook vanwege de handelsbelangen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


7 reacties op “Thaise regering onder vuur om vlucht Yingluck”

 1. John Chiang rai zegt op

  De z.g.n.opsporings pogingen waarmee de Thaise regering nu zijn macht bij het Thaise volk presenteren wil, zijn eigenlijk mosterd na de maaltijd.
  Zelfs al zou Interpol voldoende bewijzen kunnen leveren waar Yingluck zich bevindt, ook dan zal de z.g.n. sterke hand van de militaire Junta,niet meer macht hebben als een wuivend handje.
  Geen enkele politici,ook Yingluck niet,zal naar een land vluchten waar Thailand een uitleveringsverdrag mee heeft.
  Zo blijft alleen een openbaar vertoon,die iedereen het gevoel moet geven,dat de zaak serieus onderzocht wordt,terwijl ze stilletjes hopen dat de familie Thaksin nooit meer terug komt,en ze zo voor altijd een machtige oppositie kwijt zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • chris zegt op

   In tegenstelling tot de UAE heeft de UK een uitleveringsverdrag met Thailand. Slim van Yingluck om daar dan asiel aan te vragen?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Michael zegt op

  Democratie? Laat me niet lachen!!
  Ze kan nog zoveel stemmen hebben gekocht,vooral in de armere regios’s,maar feit blijft dat Thailand Veel beter af is onder militair bewind.na de militaire staatsgreep kregen de boeren onmiddellijk het geld waar ze zolang op moesten wachten en de rust is weer terug in het land. Geen burgeroorlog tussen geel en rood en de corrupte politici worden vervolgd. Van mij mag het zo blijven als het nu is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • John Chiang rai zegt op

   Beste Michael,jou vraag of Thailand nu wel, of niet een democratie is,staat hier helemaal niet ter discussie. Het niet functioneren van een democratie,heeft in Thailand hoofdzakelijk te maken met het feit,dat grote delen van de bevolking hier niet klaar voor zijn.
   Vandaar heeft de militair regering,voor de zoveelste keer de macht overgenomen,om de strijdende partijen uit elkaar te houden,om hoogstens voor een kunstmatige rust te zorgen.
   Wie door de corruptie bestrijding van de huidige Junta regering denkt,dat de corruptie nu werkelijk effectief bestreden wordt,gaat grotendeels aan het feit voorbij,dat deze corruptie zich hoogstens verschoven heeft. De werkelijke kennis van een goed functionerende democratie, is een lange weg,en begint net zoals veel andere dingen,in het onderwijs.
   Een onderwijs dat in Thailand vaak van een vraaglijke kwailteit is,en waarvan men zich voortdurend afvraagt,of de bekende elite minderheid, een onderwijs verbetering, en groeiende kennis niet als bedreiging ziet,voor hun eigen macht.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • 't zonnetje zegt op

   Michael het kan wel kloppen wat je beweerd, maar de corrupte politici vervolgen is wel heel eenzijdig het zijn algemeen de rode en geen gele die ook niet zonder corruptie zijn.
   Het tweede argument wat ik wil onder de aandacht brengen is namelijk dat er geen weerstand mogelijk is om protest te hebben tegen het zich verkopen aan de chinezen, duikboten en andere zaken die niet erg voordelig voor Thailand zijn en alleen goed voor de militairen zijn en niet weten hoe ze het moeten gebruiken.
   Maar het is op deze wereldbol nooit perfect dat zal het ook nooit worden, dus we blijven het van de zonnige kant zien.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. chris zegt op

  Die diplomatieke relis wel in de maak. De UK heeft een uitleveringsverdarg met thailand. Yingluck zal moeten aantonen dat haar proces niet fair was anders krijgt zij geen asiel in Londen.
  Mijn inschatting: ze verlaat Londen met een andere, nog onbekende bestemming voordat ze wordt opgepakt door Scotland Yard.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Chris,

   Onlangs vermeldde je dat er ‘achter de schermen’ invloed wordt uitgeoefend op gerechterlijke processen. Dat kan natuurlijk ten voordele of ten nadele van verdachten zijn. Als je de bewijzen daarvan overlegt aan de Britse autoriteiten kun je Yingluck helpen bij haar asielaanvraag in het Verenigd Koninkrijk!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website