De regering in Thailand laat weten dat de ruim drie miljoen Thai die werkzaam zijn in de informele sector in het land ook op financiële steun kunnen rekenen. 

Sinds de gedeeltelijke lockdown in Bangkok en enkele provincies hebben veel Thai, zoals straatverkopers en werknemers van massagesalons, geen inkomsten meer. Het kabinet heeft besloten ook deze groep te steunen met 5.000 baht per maand. Dit bedrag komt uit een pakket van 200 miljard baht aan steunmaatregelen, dat gisteren is goedgekeurd.

Op 1 april wordt begonnen met het verstrekken van de financiële bijstand. Behalve werkers in de informele sector komen ook werknemers met een (tijdelijk) contract ervoor in aanmerking, die geen beroep kunnen doen op het Social Security Fund. Om hiervoor in aanmerking te komen moet men zich registreren bij de Government Savings Bank Bangkok, de BAAC en Krungthai bank of online via een website. De bijstand wordt drie maanden verleend.

Verder is het mogelijke om een noodlening af te sluiten van 10.000 baht per persoon met een maandelijkse rente van 0,1 procent en een looptijd van tweeëneenhalf jaar. Een borg is niet vereist. Voor die doel trekt de overheid 40 miljard baht uit, zegt vice-premier Somkid die de bijstandsuitkering gisteren bekend maakte.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise regering: Ook financiële steun voor Thai in de informele sector”

  1. Erik zegt op

    Ik vind het belangrijk dat de informele sector zoals deze straatverkoper hulp krijgt. Deze mensen blijven met hun handel zitten als mensen te bang worden nog iets aan te pakken of geld te wisselen maar ze willen ook eten en hebben vaak een gezin. De straatkapper, de verstelnaaister die je overal in Thailand vindt, zij vallen als eerste zonder omzet als er straatverboden komen.

    Eigenlijk zou de overheid ook iets moeten doen aan bedelaars; vaak invalide mensen die een paar rotcenten thuis ‘moeten’ brengen om geen klappen te krijgen of aan tafel de laatste te zijn die mag opscheppen (ja, ik weet het, er is ook misbruik…..).

  2. endorfun zegt op

    Ook in Thailand probeert men het nodige te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website