Prayut Chan-o-Cha (feelphoto / Shutterstock.com)

Tijdens een video-conferentie in het Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA) heeft de Thaise Minister-president Prayut Chan-o-Cha bekendgemaakt, dat hij zijn salaris van drie maanden gaat doneren, waarmee behoeftigen vanwege de Covid-19 pandemie kunnen worden geholpen.

Tenminste 15 vicepremiers, ministers en onderministers hebben zich bij dit voornemen aangesloten. Het betreft bewindslieden van verschillende Thaise partijen.

De groep kan nog worden uitgebreid met parlementsleden, die ook aan deze actie willen deelnemen. De voorzitter van het parlement merkt wel op, dat er al verscheidene parlementsleden meer dan hun maandelijks salaris besteden aan hulp voor slachtoffers van de crisissituatie.

Hoe het toegezegde aanbod van salarissen zal worden besteed, werd (nog) niet bekendgemaakt.

Zowaar een nobele daad van de hoge Thaise overheidsdienaren, wellicht een goed idee ook voor Nederlandse en Belgische ministers en parlementariërs? Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

Bron: NNT News Bureau

12 reacties op “Thaise premier Prayut levert 3 maanden salaris in”

 1. Erik zegt op

  Wat een nobel gebaar! Komen er verkiezingen aan misschien?

  Maar ben nou niet bang dat de ministers en leden van het parlement het straks moeten doen met wat kleefrijst, bladeren van een struik en een visje uit het rijstveld. Prayut is gepensioneerd generaal en zal daar wel een pensioen van hebben en meneer heeft vast wel een paar satang op de bank.

  Hopelijk gaat dit geld naar goed georganiseerde hulp.

  Overigens, de eerste minister heeft een salaris van 75 k baht per maand plus een ‘allowance’ (toelage, toeslag, zakcentje, kostenvergoeding) van 50 k per maand. En kijk in dit licht eens naar de inkomenseis van 65 k per maand voor gepensioneerde emigranten….. Ze schatten ons best hoog in…

  • Yak zegt op

   Wat Prayut “doneert” aan het Thaise volk is een lachertje als je ziet wat het vermogen van hem of een andere minister is, opgebouwd in de periode dat zij in het parlement zitten.
   Op internet zegt men F.ck of Prayut, wij willen je fooi niet, wij willen dat je oprot.
   Tja de Thai is best wel opstandig, gelukkig wel, maar zal het zoden aan de dijk zetten, Prayut wilt nog 10 jaar regeren en er wordt vanuit gegaan dat hem dat lukt, slecht bewind of niet, dus ik ben bang dat de gemiddelde Thai er niet op vooruit zal gaan tijdens het bewind van deze regering. Triest.

 2. Harrie zegt op

  Nederland heeft geld zat. NL is in staat gebleken miljarden euro’s kosten te maken om corona te bestrijden. Drie maanden salaris van bewindslieden en volksvertegenwoordigers gaan het verschil niet maken. Beter is om het minimumloon op te hogen zodat met terugwerkende kracht naar 1 juli jl onze aow wat wordt opgehoogd. Omdat Thailandgangers een groot deel ervan in Thailand spenderen komt hiermee ook bij een goed doel terecht.

 3. KhunEli zegt op

  Ik hoorde dat hij zich gedwongen voelde omdat de gouverneur van Pathum Thani dat initiatief al genomen had.
  Bovendien loopt zijn populariteit nogal terug, tijd dus voor een publiciteitsstunt zal hij gedacht hebben.

  De vijftig rijkste “mannen” zijn in het Covid jaar 2020 zo’n 28 miljard dollar rijker geworden.
  Dat is ruim 900 miljard baht oftewel 18 miljard pp.
  Laat hij ze vragen of ze dat onder de bevolking willen verdelen, dat doen ze vast wel voor hem.

 4. Jm zegt op

  Comedie spelen kan hij goed, zijn tijd zit er bijna op.
  En ik denk dat een volksopstand niet lang meer zal duren. De mensen zijn de regering kotsbeu, ook in Bangkok! Ze wachten op een vaccin dat er niet is, en het vaccin is zelfs niet gratis.

 5. Castor zegt op

  Dit gaat het Thaise volk vast helpen!!

  Een “groots” gebaar maar ik heb het idee dat de Thaise mensen meer gebaat zijn met structurele, ondersteunende maatregelen. En die zien we niet.
  Dit gebaar noemen we toch….”doekje voor het bloeden”. Onbegrijpelijk.

 6. ruud zegt op

  Ik denk niet, dat zijn salaris een erg belangrijke bron van inkomsten voor hem is.

 7. John Chiang Rai zegt op

  Prachtig toch,3 maanden salaris die hem en zijn mede makkers niet pijn doen,die toch het volk het gevoel moeten geven,dat er voor hun gezorgd wordt, en dan misschien hopen dat de geest Phi phuu Vaccin automatisch de rest doet.
  Of zou het toch meer effect hebben als ze werkelijk hun plicht zouden waarnemen,zodat er meer vaccin komt,en een snellere vaccinatie mogelijk word?

 8. Yan zegt op

  Sinds zijn aantreden is zijn bankrekening met 700 miljoen aangedikt…En dat komt niet van een pensioen of een salaris.

 9. G.J. Krol zegt op

  Ik herinner me zijn toezegging van een jaar geleden dat de Thai drie maanden lang Thb 5000 zouden krijgen,
  De mensen die ik spreek hebben die Thb 5000 niet gezien. Wat ze wel zien is de pure wanhoop omdat bedrijven zijn gesloten; de wanhoop omdat er geen geld meer is om de eerste levensbehoeften te betalen. Wat ze wel zien zijn politiemensen met een erg rekbaar begrip van integriteit en tot slot is er die tweede epidemie in Thailand, die door het lamentabele beleid van de regering meer slachtoffers eist: zelfmoord.

  • S.a.a. zegt op

   Gelukkig hebben de Thai nu een app waarmee de.regering de helft van hun dagelijkse aankopen vergoedt. Tot een maximum van 150 thb. Het is echt om te janken hier…

 10. Marc zegt op

  Ze kunnen beter 3 maanden hun totale inkomen storten, dat zet zeer waarschijnlijk meer zoden aan de dijk dan alleen het salaris.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website