Thai zijn gek op gokken. Vooral sportwedstrijden zijn populair. Een reden voor de Thaise politie om een nationaal centrum, met een kliklijn te vormen dat de strijd aanbindt tegen gokken op de voetbalwedstrijden tijdens het EK 2016, dat vrijdag begint.

Volgens de politie hebben ze de afgelopen al een groot aantal arrestaties kunnen verrichten, zegt adjunct politiecommissaris Chalermkiat.

Gokken op voetbal is verboden in Thailand. De politie roept de bevolking op om illegale gokactiviteiten te melden via de ‘Stop Gambling Hotline’. Agenten die zelf de fout in gaan krijgen een disciplinair onderzoek en worden strafrechtelijke vervolgd.

Bookmakers zijn vooral actief in Chiang Mai, Udon Thani en Ubon Ratchathani. Door internet is het gokgedrag de afgelopen jaren verschoven. Het aantal jonge gokkers is ‘alarmerend’ toegenomen en online heeft de plaats ingenomen van telefonisch gokken. De politie heeft daarom de hulp van het ministerie van ICT ingeroepen.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise politie wil gokken op wedstrijden EK voetbal aanpakken”

  1. jacques zegt op

    ja er gaan er weer een hoop geld verliezen en dat zal geen positieve bijdrage leveren aan deze ongelijk opgebouwde samenleving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website