De Thaise politie heeft op zeven locaties in Yaowarat (Chinatown in Bangkok een partij van bijna 900.000 vervalste merkzonnebrillen gevonden. Twee Chinezen die als de producenten worden beschouwd, zijn aangehouden.

De brillen vertegenwoordigen een waarde van 130 miljoen baht. De DSI kwam hen op het spoor naar aanleiding van een klacht. Het Thaise ministerie van Justitie laat weten dat allerlei bekende brilmerken tot de partij behoren: Ray-Ban, Oakley, Louis Vuitton en Christian Dior. De politie vond tijdens de inval ook valse postzegels en allerlei nagemaakte labels.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/po5Rcj

5 reacties op “Thaise politie onderschept 900.000 nep merkzonnebrillen”

 1. Christina zegt op

  Nep zonnebrillen ben niet verbaasd! Ze hebben zogenaamd iets nieuws ontdekt Dan kunnen ze nog wel even doorgaan klokjes tassen tshirts enz. Ze hebben het er maar druk mee! Zou denken er is wel iets belangrijkers te doen. Maar dit is Thailand dit is een super vangst.

 2. Christina zegt op

  Nog even dit bij de Bayoki tower en Patong kunnen ze ook nog goede zaken doen.

 3. Harrie zegt op

  Ik liep daar rond en op een gegeven moment overal paniek, winkels sloten de rolluiken personeel vluchtte weg, denk wat is er hier aan de hand, maar zag geen politie, personeel stond in grote getale buiten op straat druk aan het kletsen, ben maar weg gegaan, nu weet ik de oorzaak.

 4. Harrie zegt op

  Deze zogenaamde vangst is gewoon voor de media, morgen is er weer nieuwe voorraad, aan de ander kant zijn ze wel bezig in Bangkok, de zogenaamde dievenmarkt is er ook niet meer sinds vorig jaar februari, en toen ik van de week bij Pantip rondliep, wist ik niet wat ik zag zoveel leegstand, de complete software maffia is er weg, hoewel een verkoper liet me stiekem office 2016 zien,

  ook de spelletjesmarkt tegen over chinatown is helemaal verdwenen sinds november 2015

 5. Rob zegt op

  Ik ben werkelijk verbaasd, had er geen idee van dat er nep dingen verkocht werden in Thailand, goed dat er een adequate overheid is die hier keihard tegen optreed.
  Want dit is toch echt veel belangrijker dan verkeers zondaars opsporen.
  Gelukkig heb ik net voor 3000 bath een echte Samsung tablet aangeschaft (geintje).

  groet Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website