De politie heeft tussen 1 en 5 april zijn in het hele land 287 verdachten van seksuele misdrijven aangehouden. Dat lijkt een druppel op de gloeiende plaat want 15.453 seksdelinquenten zijn nog voortvluchtig, zo laat het Command and Control Operation Centre weten.

De aanhoudingen zijn verricht in opdracht van het Central Investigation Bureau (CIB) en betreffen personen die zich onttrokken aan een arrestatiebevel. De aangehouden verdachten werden gezocht voor onder andere verkrachting, moord, aanranding, ontvoering van jonge meisjes en mensenhandel. CIB-commissaris Thitirat wil dat deze personen van de straat verdwijnen omdat ze vaak in herhaling vervallen.

Sinds 1 april spoort de CIB tevens naar verdachten van andere misdrijven. Ze gaat daarmee door tot volgende week maandag om zo meer veiligheid te bewerkstelligen tijdens de Songkran-vakantie en in de hoop het vertrouwen van de bevolking in justitie te bevorderen.

Zeker 17 moordverdachten zijn al aangehouden, maar ook 390 verdachten van beroving, diefstal, poging tot moord, oplichting, fraude en drugsvergrijpen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise politie jaagt op seksdelinquenten”

 1. peter zegt op

  Hoe verzin je het. We gaan tot na Songkran verdachten van seks misdrijven aanhouden. In de hoop het vertrouwen van de bevolking in justitie terug te winnen.
  Ongekend zo’ n plan. Het opsporen van en het vastzetten van dit soort criminelen zou het gehele jaar door prioriteit moeten hebben. Een van de problemen in Thailand is dat beleidsmakers te stom zijn om regels uit te vaardigen en die vervolgens consequent te handhaven.

 2. l.lagemaat zegt op

  Terug winnen van vertrouwen betekent dat er ooit vertrouwen moet zijn geweest.
  Zo lang er klasse justitie bestaat zal het vertrouwen niet komen.

  Kinderen van rijke invloedrijke ouders komen overal mee weg.
  Dood rijden van mensen – vechten met dood tot gevolg – drugshandel.
  Altijd gemakkelijk om een paar Cambodjanen in de buurt te hebben., die kun je
  altijd beschuldigen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website