Tijdens een recente zitting van het parlement is de urgente kwestie rondom de bestrijding van het drugsprobleem in het land ter sprake gekomen. Deze zorg wordt gezien als even belangrijk als de crises op economisch en onderwijsgebied.

In de discussies werd de nadruk gelegd op het belang van hervormingen binnen relevante instanties en de herziening van bestaande maatregelen. Tevens werd de toenemende verspreiding van het drugsprobleem onder studenten aangekaart, wat aantoont dat dit probleem diep geworteld is in de samenleving.

Als reactie hierop heeft premier Srettha Thavisin de inspanningen van de regering om het drugsprobleem aan te pakken, onderstreept. Hij verklaarde dat de overheid haar activiteiten heeft opgevoerd om dit vraagstuk uit te bannen, onder meer door het aanscherpen van de regelgeving rondom de arrestatie van zowel kleine als grote drugsdealers en het in beslag nemen van goederen. Hij moest echter erkennen dat, ondanks deze arrestaties, de straatprijs van methamfetamine niet gestegen is, wat aangeeft dat er meer inspanningen nodig zijn om de cyclus van drugsmisbruik te doorbreken.

Daarnaast werd in de discussie het beheer van nieuwe soorten drugs besproken, zoals Kratom-extract, dat vooral populair is onder jongeren, en de toegankelijkheid van elektronische sigaretten. Deze kwesties benadrukken dat de strijd tegen drugs zich voortdurend moet aanpassen om effectief te blijven in een veranderende maatschappelijke en tijdgebonden context.

1 reactie op “Thaise parlement adresseert urgente drugsproblematiek naast economische en onderwijscrisis”

  1. Chris zegt op

    Ook deze regering kan blijkbaar alleen maar denken in repressie. Lijkt de regering Prayut wel.
    En dan ook nog denken dat dat echt gaat helpen in het bestrijden van drugs. Kijk eens rond in de wereld zou ik zeggen…….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website