Mor Prom app (tete_escape / Shutterstock.com)

Speciaal voor buitenlandse ingezetenen ontwikkelt de Thaise overheid een Engelstalige vaccinatieregistratie-app. Buitenlanders mogen zich na registratie melden bij de zogenaamde inloop vaccinatiecentra en krijgen daar een gratis prik.

Het massaal vaccineren van de Thaise bevolking kan volgende week beginnen, aangezien de voorraden eerder zijn aangekomen dan verwacht, zei Natapanu Nopakun, de plaatsvervangend woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Niet bekend is gemaakt welke vaccinmerken beschikbaar zijn en de geleverde hoeveelheden.

Volgens hem kan het vaccineren heel snel gaan: ‘De efficiëntie van vaccineren is geen probleem voor Thailand. We kunnen heel snel vaccineren als we de vaccins eenmaal hebben.’ De regering benadrukt dat alle inwoners van Thailand – inclusief expats, arbeidsmigranten en andere buitenlanders – in aanmerking komen voor gratis vaccinaties.

Wel is veel verwarring over het registratieproces. De huidige mobiele app en het Line-account van Mor Prom zijn alleen in het Thais en een Thais ID-nummer is vereist om je te kunnen registreren. Sommige expats die in het bezit zijn van zogenaamde roze ID-kaarten een Thais ID-nummer hebben, meldden dat het lukt om zich aan te melden. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat de app niet bedoeld is voor het gebruik door buitenlanders. Er komt voor die groep een nieuwe app in de Engelse taal, die nog in ontwikkeling is. Zodra deze klaar is wordt dat bekend gemaakt. Buitenlanders die zich niet registeren via de nieuwe app kunnen toch in aanmerking komen voor een vaccinatie bij een inloop vaccinatiecentrum.

Tot nu toe heeft Thailand 2,2 miljoen doses coronavaccin toegediend, waaronder 800.000 tweede prikken.

Bron: Bangkok Post

19 reacties op “Thaise overheid: Er komt een speciale vaccinatie registratie app voor buitenlanders”

 1. Hans Bos zegt op

  Weer de gebruikelijke onvolledige en onjuiste berichtgeving van de Bangkok Post> Ik heb geen geel boekje, geen roze kaart en heb mij via Mor Prom kunnen laten registreren voor de eerste injectie op 7 juni. Ik het wel mijn tax ID, eveneens 13 cijfers gebruikt. Ik ken sowieso al drie andere Nederlanders in Hua Hin die het op dezelfde manier hebben gedaan.

  • Het registereen kan misschien, maar krijg je ook een vaccinatie?

   • janbeute zegt op

    En welke vaccinatie krijg je dan, zeker de Chineze variant.
    Afgelopen week een politieman een dag na vaccinatie overleden in Sankampaeng.
    Ik schreef eerder op een reactie Sanpatong maar moet Sankampaeng Chiangmai zijn.
    Ook afgelopen week het vrouwelijke hoofd van de BanHong highschool te lamphun provincie heeft sinds de vaccinatie geen gevoel meer aan een zijde van haar lichaam.

    Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ze schrijven toch niet dat het niet kan, enkel dat het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat de app niet bedoeld is voor het gebruik door buitenlanders.

   Wat is daar nu weer mis mee ?

  • Jacques zegt op

   Mijn roze ID kaart is voorzien van een nummer met 13 cijfers beginnende met een 6.
   Dit nummer zou overeenkomen met mijn tax ID. Het is dus niet vreemd dat het u en die anderen gelukt is om registratie te kunnen doen op deze app.

   • Hans Bos zegt op

    Die 6 staat voor ‘Alien’. Ik heb geen roze ID-kart. Maar mijn tax-ID begint met een 9.

    • Jacques zegt op

     Dat is een omgekeerde zes en waarschijnlijk zal mij toen ter tijd wel weer de nodige onzin zijn verkondigd. Ik kan mij met mijn nummer niet aanmelden op de app. Ik ga weer geduld proberen te betrachten en wacht deze nieuwe app af. Het gaat een keer lukken. Overigens niet verwonderlijk dat men maar wat doet, ook bij officiële instanties. Ik had voor een aantal jaren een vast contact bij de Tessebaan en zij regelde ook mijn roze ID kaart samen met een vrouw op de Amphur, waar uiteindelijk de verstrekking geschiedt. Ieder jaar weer naar haar toe voor het in leven zijnde document en wat bleek later zij hield er een eigen administratie op na. Er werd niets vastgelegd in een computerprogramma door de medewerkers in te zien of te gebruiken. Van koppeling van systemen maar te zwijgen. Men loopt hier decennia achter. Dit jaar was zij verhuisd en kreeg ik een vriendelijke man te spreken die niet wist wat hij met het document aan moest. Er was nog wel ergens een map met voorbeelden, maar die van mij waren er niet bij. Je raadt het al, mijn vrouw moest er bij komen en weer allerlei kopietjes van documenten. Een herhaling van zetten. Weer meer dan een uur bezig geweest voor iets dat in een paar minuten geklaard kan zijn. We zullen het er mee moeten doen, maar het is en blijft vermoeiend.

    • janbeute zegt op

     Ik heb het al eens eerder geschreven het tax ID nummer en het nummer op het roze kaartje zijn niet het zelfde.
     Hoe vaak mijn tax ID nummer al niet veranderd is door de jaren heen, waarom Joost mag het weten.

     Jan Beute.

   • Pjotter zegt op

    Het heeft niet zoveel met het onderwerp te maken, maar mijn Thaise Tax nummer is totaal anders dan mijn rose ID Card. Nummer van deze rose ID Card is natuurlijk wel gelijk aan het nummer van mijn gele huisboek. Omdat de app speciaal ook is gemaakt voor buitenlanders, zal het wel werken met de rose ID Card. Overigens toen TRUE FIBER de betaalautomaten aangepast had dat je ook je Thaise ID Card er moest insteken, werkte dat bij mij niet met die rose ID Card.

 2. Hans Bos zegt op

  Beste Peter: het enige dat in Thailand zeker is, is dat alles onzeker is. De overheid in Hua Hin (nog steeds rood) staat te trappelen om in te enten. Er hebben zich inmiddels 20.000 mensen aangemeld en ik ga er vooralsnog vanuit dat belofte schuld maakt.

 3. ruud zegt op

  De vraag van de week is, hoe lang duurt het om de applicatie te maken en waar de inloop vaccinatiecentra komen.

  En ja, ik ben ervan overtuigd dat ze in Thailand veel sneller kunnen vaccineren dan in Nederland, waar ze een administratieve kerstboom om het vaccineren hebben opgebouwd.
  Registreren, verdelen in groepen die voorrang krijgen gegevens doorgeven voor statistieken…, in plaats van een injectiespuit in iemands arm te stoppen en zijn naam te noteren.

  • Eric zegt op

   Overtuigd ja? Ik betwijfel het ten zeerste. Nederland is behoorlijk op stoom wat betreft vaccineren. Ik ben het eens dat de “administratieve kerstboom” de boel wel ophoud (al de voorrangsgroepen…. ) maar ik ben er absoluut niet van overtuigd dat Thailand, met deze regering, in staat is om veel sneller te vaccineren. Of ze moeten iedere maand echt 10 miljoen vaccins kunnen produceren of binnen krijgen en ze ook alle 10 miljoen in armen prikken. De trage verdeling in NL heeft met name te maken gehad met de totale afhankelijkheid van de leveringen. Pfizer haalt NL bijna op eigen kracht uit de crisis.

   Thailand heeft het voordeel dat er een eigen fabriek de AZ-vaccins gaat leveren. Maar ik moet nog maar zien hoe het gaat lopen in de praktijk.

 4. Koos zegt op

  Ik zal wel een speciaal persoon wezen.
  Maar ik hoef geen vaccinatie en zeker geen apps die mij volgen.
  Het is uiterst triest als je leest dat in Buriram bij weigering van een vaccinatie een geldboete of gevangenis straf gegeven kan worden.
  Ik stel het zolang mogelijk uit en wie weet over een jaar ofzo als er meer duidelijk is kies ikzelf welke vaccinatie ik neem.

  • Jan zegt op

   Ben het met jou eens Koos.
   Ook ik sta persoonlijk niet te trappelen om een vaccinatie te ontvangen.
   Aan de ene kant krijg je via een vaccinatie bescherming (waarvan nu sommige medici zeggen dat de beschermingsgraad veel lager is dan de producenten aangeven) tegen het Corona virus en aan de andere kant kun je via een vaccinatie een toekomstig gezondheid probleem krijgen gezien de bijwerkingen op lange termijn niet zijn onderzocht.
   Dat is het grote dilemma waar ik mee worstel om een vaccinatie wel of niet te nemen…en tot nu toe slaat mijn keuze door naar de niet nemen kant.
   Ben me tegelijkertijd erg bewust om een bijdrage te leveren aan het bereiken van groeps-immuniteit. Maar dat kan en mag niet ten koste gaan van wellicht een toekomstig eventueel gezondheidsprobleem.
   Bovendien zal de vaccinatie tegen het Corona virus net zoals bij de griepprik waarschijnlijk jaarlijks dienen te worden herhaald.
   Ik wens een ieder sterkte met het maken van een afweging.
   En uiteraard hoop ik niet dat bij weigering van een vaccinatie we de kant op gaan zoals in Buriram..!!!!

  • Eric zegt op

   Nee, je bent niet speciaal Koos. Ik wil ook geen vaccin. Maar ik ga het wel doen ongeacht de angstverhalen dat ik er ziek van zal worden, dat ik wellicht zal sterven, dat Bill Gates microchips in m’n lichaam laat spuiten LOL.

   Ik doe het gewoon omdat ik van het corona gezeik af wil zijn, omdat ik naast Thailand ook de Filipijnen en Cambodja graag bezoek en die landen echt niet opengaan voor niet-gevaccineerden. En als dat wel zo is dan heb ik geen zin om langer te wachten dan noodzakelijk.

   Ik doe het dus om mijn vrijheid terug te krijgen wat een slechte reden is want ik zou het uit voorzorg voor mijn eigen gezondheid of dat van een ander moeten doen. Maar het is niet anders: ik krijg Pfizer of Moderna.

 5. Carel zegt op

  Beste Koos, ik zou ook wachten, ware het niet dat ik dolgraag in september naar Nederland zou willen gaan.
  Dit om na lange tijd mijn dochter weer te zien en daar dringende zaken af te wikkelen.
  We hebben het niet allemaal voor het zeggen, ik wil nog wel even kwijt dat ik niet tegen vaccineren ben, de enige weg om het coronavirus te beteugelen. Privacy is een groot goed, maar overal staan camera,s, elke banktransactie wordt geregistreerd, een open telefoon die je meeneemt etc geven je handel en wandel aan.
  Zelf geloof ik niet zo in volg apps, Als je echt gekke dingen doet, weten ze je zonder die app ook wel te vinden hoor. Wat ik nog even over vaccinatie kwijt wil, je beschermt jezelf, maar ook grotendeels een ander en dat is ook een overweging waard, doen of niet doen.

 6. Dree zegt op

  Ik heb me kunnen registreren met mijn thaise ID card voor 9 juni voor een vaccinatie nu afwachten als ik daar ben of ze me aanvaarden

 7. Lunghan zegt op

  Ik sta ook gepland voor 7 juni in Buriram , ook met mijn thaise ID kaart.
  Maar je weet maar nooit.

 8. fred zegt op

  Zou een beetje absurd zijn dat men in sommige provincies mensen gaat afdreigen die zich niet laten vaccineren en dan alle buitenlanders die hier langdurig en sinds jaren verblijven gaat weigeren. Veel buitenlanders willen zo graag en zo snel mogelijk worden gevaccineerd. Maar ja absurditeit kent geen grenzen…..niet in Thailand maar ook niet in Europa.
  Zelf heb ik wat opzoekwerk gedaan en ach dat Sinovac vaccin lijkt niet beter of slechter te zijn dan al de anderen. Nu veel alternatief hebben we niet en niet alleen wordt ik zeker niet graag besmet en ziek maar zou ik ook graag beschermd zijn wanneer ik (even) terug naar België keer.
  In België als enige niet gevaccineerde rondlopen tussen allemaal gevaccineerde niet zelden lompe mensen boezemt me nog het meeste angst in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website