De Thaise autoriteiten hebben een rapport van de Verenigde Staten waarin zij waarschuwen voor mogelijke terroristische aanslagen door IS, gebagatelliseerd. Volgens de Thaise overheid gaat het slechts om een een collectieve waarschuwing voor de regio.

De autoriteiten laten weten dat er geen bewijs is van mogelijke IS-activiteiten in Thailand, zij baseren zich daarbij op rapporten van inlichtingendiensten.

Op 29 januari stuurde de speciale assistent van de Amerikaanse ambassade in Bangkok een bericht naar de Koninklijke Thaise politie, die geadresseerd was aan de nationale politiechef Chakthip Chaijinda. Op 15 februari is het bericht doorgestuurd naar andere overheidsdiensten in Thailand.

In het bericht staat te lezen dat de VS waarschuwt voor mogelijke aanslagen op openbare plaatsen, zoals winkelcentra, toeristische plekken, uitgaansgelegenheden en op de metro en skytrain. IS is haar invloed in Zuidoost-Azië (met name in Indonesië en Maleisië) aan het uitbreiden en dat heeft ook gevolgen voor  Thailand.

De Thaise overheid heeft vervolgens particuliere ondernemers geïnformeerd en extra veiligheidsmaatregelen genomen in hoog-risicogebieden.

Bron: Voorpagina Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thaise autoriteiten bagatelliseren IS terreuralarm van de VS”

 1. Dimitri Vervaet zegt op

  Bij ons in Patanni ( zuiden ) kennen ze dit.

 2. sabine bergjes zegt op

  Het wordt toch steeds meer opletten overal maar wat is “opletten” is dat mogelijk? Denk het niet. Dus dit bericht in TB zorgt bij mij in ieder geval weer voor nog meer onzekerheid.
  Graag wil ik verdere reacties volgen, bij voorbaat dank

  sabine

  • Soi zegt op

   Laat je niet zo van de wijs brengen door dit soort berichten. Als weldenkende burger het nieuws volgen, is meer dan genoeg om een juiste beslissing te kunnen nemen aangaande een vakantiebestemming. Er zijn er velen die naar FR reizen ondanks Parijs. De Ardennen zitten weer volgeboekt, ondanks Molenbeek-Brussel. Indonesie als grootste moslimland ter wereld wordt ook niet gemeden. In de EU zijn afgelopen jaren meer aanslagen geweest dan in de gehele Asean bij elkaar.

  • ruud zegt op

   Hoe gevaarlijk is een terroristische aanslag nu werkelijk?
   Daarvoor moet u precies op het juiste moment op de juiste plaats voor zijn om het slachtoffer daarvan te worden.
   Als u slachtoffer van de Twin Towers had willen worden, had u daar moeten zijn op het moment dat die vliegtuigen daar binnenvlogen.
   Een heel klein stukje van New York en een nog veel kleiner stukje van Amerika.
   Het risico dat u de overkant van een drukke straat niet haalt is groter dan dat u slachtoffer wordt bij een aanslag en waarschijnlijk net zo onaangenaam.

 3. Jef zegt op

  Zoals in vele landen staan beroerten en hartaanvallen aan kop van doodsoorzaken in Thailand. Diabetes type II (op plaats 3) doodt echter reeds dubbel zo fel dan in veel andere landen (en meer dan 3 keer zo fel als in China) – en het aantal verkeerd en overmatig gevoede jongeren neemt blijkbaar nog toe. Vooral longziekten (op plaats 4) zijn er veel dodelijker – maar bepaalde types blijken net minder ongunstig. Weinig Thailandgangers zullen verbaasd zijn de het verkeer (op 5) eveneens uitzonderlijk slecht scoort. Thaise levers en nieren schijnen ook abnormaal te lijden te krijgen. Het aantal verdrinkingen (op de twintigste plaats) ligt ongewoon hoog maar het klimaat, de beschikbaarheid van zwemwaters en het drukke toerisme maakt dat misschien begrijpelijk. In Thailand is ‘vallen’ de vijftiende doodsoorzaak en in slechts drie van zowat 220 vergeleken landen is men nog meer wankelbaar. Zijn er duizenden bamboekappers en bamboestellingwerkers om het hoekje gegaan, of zou ‘van een motorfiets gesmakt worden’ wel eens ten onrechte geregistreerd worden als ‘dood ten gevolge een val’, vraag ik me af. Met statistiekjes moet men toch nogal oppassen. HIV/AIDS bleek al langer ernstig in Thailand. Maar mij verrast het, dat Thailand ook voor zelfmoorden in het ongunstigste kwart van al die landen zit.
  Gunstig zijn de Thaise dodentallen als gevolg van spijsverteringziekten, griep/longontsteking, tuberculose, diareeziekten, longkanker and hoge bloeddruk

  Bron: Wereldgezondheidorganisatie (WHO) 2010 weergegeven op http://www.pacificcrosshealth.com/blog/health-in-thailand/thailands-main-causes-of-death/ en de gemiddelde levensverwachting in Thailand was voor mannen 69 jaar, voor vrouwen 75 – In België toen 77 resp. 82.

  Klaarblijkelijk valt het met tijgers, slangen, schorpioenen, spinnen en ‘box jellyfish’ (kwalletjes) dus relatief nog mee. En in 2010 met Islamitische Staat want Thailand kende ook dan opvallend weinig dodelijke geweldpleging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website