Minister Don van Buitenlandse Zaken weet het zeker: Engeland heeft oud-premier Yingluck Shinawatra geen politiek asiel verleend en zal dat ook niet doen. Dat is hem verzekerd door het Verenigd Koninkrijk. Overigens weet Don niet waar Yingluck nu verblijft.

Yingluck is sinds 25 augustus, de dag dat het hooggerechtshof het vonnis in de rijsthypotheek zaak bekend zou maken, van de radar verdwenen. De Thaise autoriteiten zeggen niets te weten over haar verblijfplaats

De oud-premier van Thailand werd op 27 september bij verstek veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf wegens plichtverzuim inzake de kwestie rond het hypotheeksysteem voor rijst. Al eerder zijn haar vier paspoorten (twee normale en twee diplomatieke) ingetrokken.

Er gaan geruchten dat Yingluck naar Dubai is gevlucht om van daar door te reizen naar Europa. Minsiter Don bevestigd deze geruchten. Volgens hem kan Yingluck politiek asiel aanvragen in een ander land nu haar paspoorten zijn ingetrokken. Ook kan ze, net als haar broer Taksin, proberen om een paspoort te krijgen van een ander land.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise minister van BuZa: ‘Engeland zal Yingluck geen politiek asiel verlenen’”

  1. Sommeil zegt op

    Ze zal in Brussel zijn, in gezelschap van de eveneens gevluchte Cataloniër.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website