Thaise lach ontbreekt in toeristensector

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Toerisme, Uitgelicht
Tags:
29 augustus 2013

De Thaise lach begint te ontbreken in de toeristensector, is gebleken uit een onderzoek van het Center for International Trade Studies van de University of the Thai Chamber of Commerce.

De toekomst van Thailand als toeristische bestemming kan alleen veelbelovend en concurrerend blijven, wanneer de lach terugkomt en in de ontwikkeling van spoorwegen wordt geïnvesteerd.

De studie adviseert de regering en betrokken partijen meer stimulansen uit te werken om buitenlandse bezoekers aan te trekken en meer totaalpakketten te promoten. Het is vaker betoogd: de regering dient ook de beheersing van de Engelse taal en talen van buurlanden te bevorderen.

Thailand kan niet gerust achterover leunen want Singapore en Maleisië proberen momenteel hun inkomsten uit het toerisme te vergroten. Van alle Zuidoost Aziatische landen trekt Maleisië de meeste toeristen: 25 miljoen. Thailand trekt 22,3 miljoen toeristen; Singapore 15 miljoen; Indonesië 8 miljoen; Vietnam 6,8 miljoen; de Filippijnen 4,4 miljoen; Cambodja 3,5 miljoen; Laos 3 miljoen; Myanmar 600.000 en Brunei 250.000.

Het toerisme is goed voor 9,8 procent van Thailand’s bruto binnenlands product oftewel 1,1 biljoen baht. Naar verwachting stijgt het aandeel over zeven jaar naar 11,3 procent of 1,65 biljoen baht.

(Bron: Bangkok Post, 29 augustus 2013)

 

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thaise lach ontbreekt in toeristensector”

 1. ben zegt op

  de “thaise lach” ontbreekt steeds vaker,geen wonder hoor ik zat laatst in een restaurant op het vliegveld van bang kok en met verbazing te kijken naar de botheid van veel toeristen. Deels komt dit door de taal natuurlijk maar ook door de arrogantie van veel bezoekers. Maar dat zal ook wel onderzocht zijn.

  • Franco zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic.

 2. Leo Th. zegt op

  Mij zou het lachen ook vergaan als ik zie hoe steeds meer bezoekers, uit niet nader genoemde landen, de medewerkers in restaurants, hotels en winkels behandelen. Tonen totaal geen respect, zijn asociaal en onvoorstelbaar gierig. Zelfs Nedelanders, die de naam hebben op de penning te zijn, zijn royaal vergeleken met dit “tuig”. Zelf probeer ik altijd beleefd te zijn en krijg daar nog heel vaak een lach voor terug.

 3. Frank v Hamersveld zegt op

  Ik ben het met de twee bovenstaande reacties helemaal eens, “we” zouden eerst eens moeten kijken hoe we het meest vriendelijkste bevolking behandelen. Het is op het asociale af gewoon. Gelukkig heb ik er persoonlijk geen last van, en zie de Thaise lach de hele dag om me heen. Het is natuurlijk wel zo, dat door de opkomst van smart phones, de Thaise bevolking in het uitgaansleven nu niet alleen hun aandacht vestigen op de toerist, wat voorheen wel het geval was. (maar ja, wat zou jij doen, als je Thai was, en als uitschot behandeld en gecommandeerd wordt ?? ) Daarbij komt nog dat door Arabische en Russische “rijken” steeds meer winkels/zaken/hotels en zelfs hele straten worden opgekocht, waardoor de Thaise glimlach (bevolking) verdreven wordt in de grote steden.
  Ondanks een paar min puntjes, blijf ik ieder jaar terugkomen, en geniet samen met al min Thaise vrienden van een geweldige vakantie.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Frank

   Ook ik ben het eens met die bovenstaande reacties maar eveneens de opkomst van smartphone’s en dergelijke is, zoals je schrijft, een grote schuldige.

   Sociale media maakt mensen nu eenmaal asocialer.

   Gelukkig is er hier nog voldoende Thaise glimlach over.

 4. Rick zegt op

  Die ontbreekt volgens mij al een tijdje en je hoort er ook steeds meer farang toeristen over klagen.
  Denk dat vele dan ook niet zo snel terug gaan ivm. dit feit men verwacht natuurlijk wel een tropisch paradijs met vriendelijke lachen de mensen.
  Dat is dus de laatste jaren dus met de komst van het nieuwe geld BRIC toeristen een minder geworden.
  Het welbekende nieuwe geld boeit dit niet zo die lopen vaak zelf al met een lange smoel de hele dag op vakantie rond.

 5. martin zegt op

  Misschien hebben we al eens bemerkt, dat veel mensen in de dienstverlening helemaal geen Thais zijn, maar meestal en vaker Kambodschaner ?. Deze zijn stukken goedkoper als de Thai. Heel vaak zie je dit in Hotels en die hun restaurants. Als je daar iets over het eten vraagt, komt meteen een Thai in plaats van de bediening aan die je het gevraagd hebt. En niet Thai zijnde hebben die glimlach schijnbaar niet ? Die zijn terug houdener van oorsprong ? Ik reis heel veel in Thailand en bemerk dit steeds weer op nieuw.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website